Kouluruokailu
Kouluruokailun tehtävänä on oppilaiden terveen kasvun ja kehityksen, opiskelukyvyn sekä ruokaosaamisen tukeminen. Opetukseen osallistuvalle on annettava jokaisena työpäivänä täysipainoinen maksuton ateria. Ateria nautitaan tarkoituksenmukaisesti järjestetyn ja ohjatun ruokailun aikana. Kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon ruokailun terveydellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen merkitys.
Kouluateria kattaa noin kolmanneksen oppilaan päivittäisestä energiatarpeesta. Kouluruokailussa huomioidaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuositukset ruoanvalmistuksessa, ruokalistasuunnittelussa ja elintarvikehankinnoissa.. Ruokajuomaksi tarjotaan rasvatonta ja vähärasvaista (1 %) maitoa ja piimää. Levitteenä käytetään kasvisrasvapohjaisia levitteitä. Tarjolla on aina kasvisruokavaihtoehto, jota voivat kaikki vapaasti ottaa.
