01 / 2015 Domretor Oy
Vuoden ensimmäisenä yrityksenä Kehityskeskus esittelee Domretor Oy:n. Domretor Oy on elintarviketeollisuuden sopimusvalmistaja, ruokaprovinssin premium-yritys, joka toimittaa valmisruokia ja puolivalmisteita elintarviketeollisuudelle, keskus- ja tukkuliikkeille sekä leipomoille. Tuotteet myydään kumppaneiden tuotemerkeillä.
Yritys on perustettu vuonna 1999 ja sen pääomistajat ovat Åsa ja Hannu Alanko. Atria Suomi Oy osti 24,9 % Domretor Oy:n osakkeista loppuvuodesta 2013. Yrityksen tuotantolaitos sijaitsee Kauhavalla.
Yritys on laajentanut toimintaansa aika ajoin ja syksyllä 2014 valmistunut uusin 4,0 milj € investointi 2000 neliön laajennukseen tuplasi yrityksen tuotantotilat. Yritys työllisti ennen investoinnin valmistumista vakituisesti 15 henkilöä ja lisäksi kausityöntekijöitä noin 30 henkilöä.
Investoinnin kautta, johon yritys sai Etelä-Pohjanmaan Ely-keskuksen myöntämää yrityksen kehittämistukea, on jo tässä vaiheessa syntynyt 15 uutta työpaikkaa. Kokonaisuutena tavoitteena on 30 työpaikan lisäys.
Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori saapui vihkimään kesäkuussa 2014 Domretorin uuden mittavan tehdaslaajennuksen käyttöön.
Vapaavuori ylisti sitä, miten Etelä-Pohjanmaa on osannut luoda ruoka-alasta itselleen jo vahvan brändin ja kehui Domretorin panosta kauhavalaisena työnantajana.
- Asukaslukuun suhteutettuna Domretorin uudet työpaikat vastaisivat Helsingissä lähes 1000 uutta työpaikkaa. Eli tämä on todella merkittävä investointi, jolla on tälle alueelle myös vahva työllistävä vaikutus, Vapaavuori sanoi.
Vihkiäisseremonian avaussanoissa Domretor Oy:n toimitusjohtaja Åsa Alanko korosti yrityksen halua vahvistaa myös omalta osaltaan Etelä-Pohjanmaan vahvaa asemaa Suomen Ruokaprovinssina.
- Tämän nyt tehdyn investoinnin ja laajennuksen myötä olemme todella sitoutuneita kasvattamaan yrityksestämme alueelle yhä vahvempaa elintarvikealan toimijaa. Elintarvikejalostajana uskomme suomalaiseen puhtaaseen ruokaan ja kaikki käyttämämme pääraaka-aineemme ovat kotimaisia, Alanko painottaa.
- Tämä toiminnan laajentaminen oli meille ainoa vaihtoehto, koska halusimme säilyä kilpailukykyisinä ja nimenomaan sitoutua yhä tiiviimmin tämän alueen elintarvikeosaajaksi. Meille on myös tärkeää kantaa vastuuta tämän alueen ihmisten hyvinvoinnista, Alanko jatkaa.