Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

25.3.2022

Supermarsu seikkailee kouluilla!

Koulujen kulttuurikasvatussuunnitelma tutustuttaa Kauhavan kolmosluokkalaiset Supermarsun seikkailuihin

Onko ystävyys mahdollista, jos kaveri on oikea kiusanhenki? Voivatko pienet hyvät teot saada supersankarilliset mittasuhteet? Mitä ovat hyvät kaveritaidot? Näitä ja muita tärkeitä asioita pohtivat tänä keväänä Kauhavan kolmasluokkalaiset. 

Kauhavan kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelmassa peruskoulun jokaiselle luokka-asteelle on määritelty oma taidelaji, johon vuoden aikana tutustutaan. Kolmasluokkalaisilla vuosittaisena teemana on teatteri, jonka sisällöt vaihtelevat. Ensin luokka katsoo tallenteena Kulttuuriyhdistys KoHo:n Supermarsu-näytelmän ja sen jälkeen aiheen käsittelyä jatketaan osallistavan teatterin työpajassa teatteriopettaja Linda Huhtaluhdan johdolla. Teatteriin tutustuminen toteutetaan yhteistyössä Järvilakeuden kansalaisopiston kanssa.  

Huhtikuun aikana vuoron saavat nelosluokkalaiset, jotka pääsevät tutustumaan Kauhavan pääkirjastoon, Taidegalleria Kaareen sekä Kauhavan Puukko- ja tekstiilimuseoon.

Kulttuurikasvatussuunnitelma tukee taide- ja kulttuurikokemusten tasa-arvoista saavutettavuutta. Kouluaikaan toteutettava kulttuurikasvatus ja taidelaitosvierailut ovat maksuttomia ja tavoittavat koko ikäluokan. Paikallinen kulttuurikasvatussuunnitelma lisää myös paikallisen kulttuuritarjonnan tunnettuutta ja käyttöä ja madaltaa lasten ja nuorten kynnystä aloittaa taideharrastus ja käydä vapaa-ajalla enemmän kirjastossa ja taidenäyttelyissä. Kulttuuriperintö- ja museokohteissa vierailemalla lapset ja nuoret oppivat kohtaamaan erilaisuutta ja heille kehittyy kulttuuri-identiteetti.

Lisätietoa kulttuurikasvatussuunnitelmasta löydät täältä: https://www.kauhava.fi/palvelut/kulttuuri_ja_museot/kulttuurikasvatussuunnitelma


Palaa otsikoihin