Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

15.12.2021 12.30

Kuukauden yritysesittelyitä jo kymmenen vuotta!

Ensimmäinen kuukauden yritys -juttu kirjoitettiin kymmenen vuotta sitten puoli vahingossa. Nimittäin kaupungissa aloitti uusi kuntosali, josta kehityskeskuksen sihteeri Ulla teki esittelyn kuntalaisille. Samaan aikaan nykyinen kehitysjohtajamme Juha-Martti oli tullut juuri taloon elinkeino- ja markkinointipäälliköksi ja puhkui kaikenlaisia ideoita ja uudistuksia.

- Me mietittiin tapoja yritysten esiin nostoihin ja keksittiin, että hei tehdään siitä Fittecin jutusta kuukauden yritys ja jatketaan tätä joka kuukausi. Siitä se kymmenen vuoden taival sitten lähti, kertovat kehitysjohtaja Juha-Martti Kuoppala ja yrityspalvelusihteeri Ulla Kari.

Alkuun esittelyt olivat suhteellisen lyhyitä ja kotisivuilta on osa jo karsiutunut, sillä niitä tehtiin myös pdf-liitteinä, jotka ovat vanhoina tiedostoina siivottu vuosien saatossa tiedostopankista. Ajan myötä jutut kehittyivät kertomaan myös enemmän yrittäjän tarinaa.

- Tein ensimmäisen jutun 2017 ja siitä tuli heti mielekkäin työtehtäväni. Yrittäjillä on usein mukavia tarinoita siitä, miten heistä on tullut yrittäjiä tai mitä kommelluksia heidän urallaan on ollut ja juttutuokiot ovat olleet tosi mielenkiintoisia. Meillä on valtavan laaja ja monipuolinen yrityskenttä ja jokainen yrittäjä on rautainen alansa ammattilainen, heitä on ilo haastatella, kertoo viestintä- ja markkinointikoordinaattori Petra Karhula.

Kuukauden yritykseksi pyritään valitsemaan ajankohtainen yritys ja vasta perustettuja yrityksiä suositaan valinnoissa, jotta heidän palveluitaan saadaan ihmisten tietoon.

- Hyvin monin tavoin on valittu yrityksiä esittelyihin. Usein bongataan aloittaneiden yritysten listalta joku ajankohtaan sopiva, joskus meille vinkataan, että hei tehkääpä siitä firmasta. Joskus taas somesta tai lehdestä nähdään, että yrityksellä on jotain mielenkiintoista meneillään ja päätetään sen perusteella lähteä jutun tekoon. Toisinaan yrittäjät itse vinkkaavat itsensä, mikä on varsin mukavaa, sillä haastateltavan yrittäjän etsintä on aikaa vievää puuhaa; välillä siihen menee enemmän aikaa kuin itse haastatteluun ja jutun kirjoittamiseen, kertovat Ulla ja Petra.

Yleisöltä ja yrittäjiltä on tullut positiivista palautetta yritysesittelyistä ja kuukauden yritysesittely on noteerattu valtakunnallisellakin tasolla.

- Olin valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä pitämässä puheenvuoroa ja kerroin tästä miten meillä Kauhavalla yrityksiä esitellään. Tämän bongasi Suomen Yrittäjien viestintäihminen, joka soitti minulle jälkeenpäin ja pyysi kertomaan lisää ja minähän kerroin, muistelee Kauhavan yrittäjien puheenjohtaja Johanna Salla-Uitto.

Esittelyt julkaistaan kaupungin kotisivuilla ja Facebookissa. Facebookissa tavallisesti yritysesittely postaus tavoittaa 2.000-4.000 ihmistä ilman markkinointieuroja.

- Onhan tässä myös se aspekti, että tarjoamme yritykselle mahdollisuuden ilmaiseen markkinointiin, ja on meille tullut yrittäjiltä kiitosta myös siitä, että jutun myötä he ovat saaneet uusia asiakkaita, kertoo Ulla.


Kymmenen vuoden aika esitellyt yritykset löytyvät tästä tiedostosta.



Palaa otsikoihin