Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

30.8.2022 12.14

Kuntalisä kiinnostaa - jo yli 90 hakemusta!

Kuntalisää on hakenut tähän mennessä jo yli 90 perhettä. Elokuulle hakemuksen ehtii tehdä vielä 31.8.2022. Syyskuulla voi toimittaa hakemuksen syyskuun osalta 30.9.2022 mennessä.

- Hakemusten käsittely aloitetaan varhaiskasvatuksessa pian. Saamme Kelalta 31.8.2022 listan kotihoidontuen saajista, jota verrataan hakemuksen tehneisiin. Sama toistuu syyskuussa, kertoo varhaiskasvatuspäällikkö Johanna Kärkkäinen.

Kodinhoidontuen kuntalisä otettiin käyttöön Kauhavalla 1.8.2022 lähtien. Kaupunki hoitaa kuntalisän maksatuksen elo- ja syyskuussa. Lokakuusta lähtien maksatus siirtyy Kelalle eikä sitä tarvitse enää erikseen hakea.

"Väärällä" verokortilla 25 % pidätys

Tieto kuntalisästä on tavoittanut perheet hyvin, kun peilataan hakemusten tullutta määrää arvioihin tuen saajista.

Varhaiskasvatuksen tähän mennessä vastaanottamissa hakemuksissa on toistunut kuitenkin ikävä virhe verokorttien suhteen:

- Useissa hakemuksissa on ollut mukana myös verokortti. Suurin osa toimitetuista verokorteista on kuitenkin ollut haettuna palkkaa varten. Etuuksia varten täytyy verohallinnosta pyytää erillinen verokortti, kuten hakemuslomakkeessa on mainittu. Hakemusten käsittelyssä voidaan huomioida vain etuuksia varten myönnetty verokortti. Muussa tapauksessa pidätetään etuudesta veroa 25%, Kärkkäinen kertoo.

Etuutta varten hankitun verokortin voi toimittaa suoraan palkat(at)kauhava.fi tai viedä sen paperisena Kauhavan kaupungin neuvontaan, jos se ei ole ollut hakemuksen liitteenä.

Palaa otsikoihin