Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

20.1.2022 12.18

Koronakaranteenissa ja -eristyksessä olevien äänestäminen aluevaaleissa 23.1.2022

Varsinaisena vaalipäivänä 23.1.2022 koronakaranteenissa tai -eristyksessä oleva voi äänestää omalla äänestyspaikallaan, mikäli selviää matkoista äänestyspaikalle ja takaisin kotiinsa ilman kontakteja muihin ihmisiin, on oireeton, ja suojatuu asianmukaisesti.

Äänestyspaikalle tulosta tulee ilmoittaa etukäteen mahdollisimman hyvissä ajoin, mutta  viimeistään 23.1.2022  klo 12 mennessä, jotta vaalilautakunta voi järjestää mahdollisuuden äänestää ulkona äänestyspaikan pihalla.


Koronakaranteenissa ja -eristyksessä äänestämisestä sovitaan AINA etukäteen soittamalla keskusvaalilautakunnan numeroon, puh. 040 186 0427.


Karanteenissa tai eristyksessä olevan tai positiivisen kotitestin tehneen äänestys toteutetaan seuraavasti:

  1. Äänestyksen toteuttaa kolme vaalilautakunnan jäsentä tai varajäsentä sekä vaaliavustaja.
  2. Äänestyspaikan pihalla (äänestäjä on autossa) äänestäjä tunnistautuu henkilöllisyystodistuksella ja äänestäjän nimi ja henkilötunnus otetaan ylös, hänelle annetaan äänestyslippu ja valvotaan, että hän täyttää äänestyslipun vaalisalaisuuden säilyttäen.
  3. Äänestäjän lippu leimataan ja äänestäjään kehotetaan antamaan lippu vaaliavustajalle samalla selostaen hänelle, että koska äänestäjä ei itse pysty pudottamaan lippua uurnaan, on hänen käytettävä vaaliavustajaa.
  4. Sisällä äänestyspaikassa vaalivirkailijat tarkastavat äänestäneen äänioikeuden vaaliluettelosta, minkä jälkeen vaaliavustaja pudottaa lipun uurnaan.

Äänestäjälle ilmoitetaan tarkka kellonaika milloin äänestys toteutetaan.

Lue lisää aluevaaleista:

www.kauhava.fi/aluevaalit


Palaa otsikoihin