Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

14.2.2022 8.23

Kaikilla 5–11-vuotiailla mahdollisuus koronarokotukselle!

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen tiedottaa, että THL suosittelee koronarokotuksia 5–11-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville ja niille, joiden lähipiirissä on voimakkaasti immuunipuutteinen henkilö. Tämän lisäksi koronarokotuksia tarjotaan kaikille 5–11-vuotiaille lapsille. Rokotteita annetaan kaksi, 6–12 viikon annosvälillä.

Rokotetaanko, jos lapsi on sairastanut koronan?

Jos 5–11-vuotias lapsi sairastuu ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen alle 6 viikon kuluttua koronatautiin, suositellaan toista annosta 4–6 kuukauden kuluttua. Pidemmällä aikavälillä saavutetaan parempi immuunivaste.

Jos ensimmäisen rokoteannoksen ja sairastetun taudin välillä on yli 6 viikkoa, lapsi tai nuori ei suojan kannalta tarvitse toista rokoteannosta.

Toinen annos voidaan kuitenkin antaa myös lapsille ja nuorille, joilla ensimmäisen annoksen ja sairastetun taudin väli on ollut yli 6 viikkoa, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen vuoksi tai muusta painavasta syystä. Tässä tulee huomioida mahdollisimman pitkä väli sairastetun taudin ja rokotteen kanssa, vähintään 4 kuukautta.

Lasten koronarokotukset Kaksineuvoisessa

Ajanvarausmahdollisuus on auki kaikille alueen 5–11-vuotiaille lapsille. Lapsen pitää olla täyttänyt 5 vuotta viimeistään rokotuspäivänä.

Rokotukset annetaan vain ajanvarauksen kautta alueen lastenneuvoloissa (Evijärvi, Kauhava ja Ylihärmä). 5–11-vuotiaiden rokotusaika varataan rokotusten takaisinsoittonumerosta, puh. 06 2412 4545.

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton. Koronarokotteena on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Rokotuspäätökseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus, joilla on oikeus päättää lapsen terveydenhuollosta. Suostumuslomakkeet tulee täyttää ja palauttaa huoltajien allekirjoituksilla viimeistään rokotushetkellä.

Lisätietoa lasten koronarokotuksista ja tulostettavan suostumuslomakkeen saat Kuntayhtymän verkkosivuilta:

https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronarokotukset-influenssarokotukset/5-11-vuotiaiden-lasten-koronarokotukset


Palaa otsikoihin