Etusivu Uutishuone Uutiset

Uutiset

22.8.2024

Viidelle nuorelle teatteritaiteen perusopetuksen päättötodistus

Ennen Babe, paimenpossu -näytelmän alkua keskiviikkona 21.8. oli juhlallinen hetki Ylihärmän nuorisoseuralla, kun viisi nuorta teatterintekijää sai taiteen perusopetuksen päättötodistuksen. Teatteritaiteen perusopetus Järvilakeuden kansalaisopistossa perustuu Opetushallituksen vahvistamiin taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän perusteisiin. 

Todistuksen saivat:

Ella Anttikoski (Evijärvi)

Helmi Hannus (Ylihärmä)

Lucas Latukka (Evijärvi)

Hanna-Maija Mantere (Ylihärmä)

Elma Välimäki (Kauhava)

Todistukset jakoi Järvilakeuden kansalaisopiston rehtori Leea Keto, joka onnitteli todistuksen saajia hienosta, paljon sitkeyttä ja sitoutumista vaatineesta saavutuksesta ja rohkaisi nuoria jatkamaan kohti omia unelmia.

Taiteen perusopetuksen teatteriryhmät käynnistyvät Järvilakeuden kansalaisopistossa taas syyskuussa Evijärvellä, Kauhavalla, Lappajärvellä ja Ylihärmässä. Opinnot voi aloittaa 9-vuotiaana tai vanhempana ja kaikissa ryhmissä on tällä hetkellä tilaa myös uusille osallistujille. Ryhmiä opettaa Linda Huhtaluhta. Teatteritaiteen perusopinnot koostuivat yhteisistä opinnoista (300 tuntia), jotka voi suorittaa neljässä vuodessa, sekä vapaavalintaisista teemaopinnoista (200 tuntia), joita voi suorittaa osallistumalla teatteriaiheisille leireille, lyhytkursseille ja harrastajateatterinäytelmiin. Ilmoittautuminen teatteriryhmiin on jo avoinna osoitteessa www.jarvilakeus.fi.

Kuvassa vas: Leea Keto, Elma Välimäki, Helmi Hannus, Lucas Latukka, Hanna-Maija Mantere, Ella Anttikoski, Linda Huhtaluhta (kuvan otti Maaria Koivula-Talkkari)


Palaa otsikoihin