Etusivu Uutishuone Uutiset

Uutiset

26.4.2024 9.28

Vammaisneuvosto tutustui Kiistolaan

Vammaisneuvosto kävi keskiviikkona ennen kokouksensa alkua tutustumassa Ylihärmän Kiistolan kuntosaliin. Kiistolan vapaa-aikakeskus on noussut kuntalaisten ja vammaisneuvoston jäsenten keskuudessa puheenaiheeksi kaupunginhallituksen päättäessä, että kaupunki ei hae omistamalleen kiinteistölleen yleishyödyllistä hankerahaa tilojen peruskorjaamiseen. Hankerahan avulla kaupunki olisi voinut kunnostaa Kiistolasta esteettömän ja energiaystävällisemmän tilan.

Vammaisneuvosto huomasi vierailullaan puutteita, mutta myös hyviäkin asioita. Positiivista oli, että parkkipaikka on iso ja ovien edessä on metalliset luiskat. Invapaikat tulisi merkata ja sijoittaa aivan luiskien läheisyyteen. Luiskan edusta tulisi tehdä esteettömäksi ja jyrkkyyttää voisi korjata, jotta pyörätuolissa istuvien, jotka kelaavat itse itsensä luiskaa pitkin ylös olisi helpompi päästä ylös ja se vaatii hyvät käsivoimat. Myös avustajien olisi helpompi lykätä avustettavaa. Vammaisneuvosto vie huomioidut puutteet teknisen toimen tietoon.

Huomattavana puutteena todettiin kuntosalin ahtaus. Kuntovälineitä on paljon pienessä salissa ja kaatumisen/loukkaantumisen vaara on olemassa. Kuntosalin lattiassa on eri tasoisia kohtia ja matot ovat kauttaaltaan paikattuja. Lattian tumma väri on samaa kuin laitteissa eli heikkonäköisen olisi helpompaa huomioida laitteet jos lattia olisi eri värinen.

Esteettömyys ja yhdenvertaisuus ovat lakisääteisiä asioita. Vammaisneuvosto päätti tutustumisen jälkeen, että se esittää kaupunginhallitukselle perusparannushankkeen uudelleenkäsittelyä.


Palaa otsikoihin