Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

14.9.2022 15.12

Ympäristökorvauksen syysilmoitus 2022

Ympäristökorvauksen syysilmoitus on tehtävä Vipu-palvelun sähköisessä asioinnissa tai 465 lomakkeella, päättyy torstaina 27.10.2022

 
Syysilmoituksessa ilmoitat lohkot, joilla toteutat toimenpiteitä

  • lietelannan sijoittaminen peltoon + mahdollinen sopimus lannan vastaanotosta lnro 465L (vähintään 20 m3/ha)
  • ravinteiden ja orgaanisten aineiden kierrättäminen + sopimus lannan vastaanotosta lnro 465L (vähintään 15 m3/ha)
  • peltojen talviaikainen kasvipeitteisyys, joka vuosi vähintään 20 % sitoumusalasta (kevennetysti muokattua voi alueellamme olla 20 %:iin saakka)

Sallittu levitysaika on 1.4.–31.10. Poikkeustapauksissa märkyyden johdosta on mahdollista lokakuun loppuun hakea kunnan ympäristöviranomaiselta lupa saada levittää lantaa marraskuun loppuun asti.

Vastaanotetusta lannasta on toimitettava liite 465L tai kuitti/rahti- tai kuormakirja, josta selviää lantalaji, lannanlevityskalusto ja lantamäärä. Voit palauttaa ne Vipu-palvelun kautta tai paperiliitteenä.

Lantatoimenpiteistä maksetaan ilmoittamasi levitysalan perusteella (max 80 % sitoumustalasta). Vähennä toimenpiteeseen ilmoittamaasi peruslohkon alaa lannoittamattoman suojakaistan verran lohkoilta, joissa vaatimus suojakaistan leveydeksi vähintään 3 m.

Päätoimipaikka Ylihärmässä koko ajan auki, myös syyslomaviikolla 42.  Syysilmoituksen voi jättää Evijärvellä ja Alahärmässä tiistaisin sekä Kortesjärvellä ja Lappajärvellä keskiviikkoisin. Kauhavan kaupungintalon neuvontaan ja siinä olevaan postilaatikkoon sisällä tai ulko-oven oikealla puolella myös laatikko. Paperiset hakemukset ja asiakirjat voi skannata sähköpostiin maaseututoimi@kauhava.fi tai lähettää perinteisellä postilla Ylihärmän toimipisteeseen: Päämajantaival 2, 62375 Ylihärmä. Ilmoita jos jätät hakemuksia kaupungin tai kunnan toimipisteiden postilaatikoihin.

Lisätietoja maaseututoimistosta.

Kauhavan maaseutuhallinnon yksikkö


Palaa otsikoihin