Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

30.6.2023 12.26

Yhdistysten ja kaupungin yhteistyö luo elävää asuinympäristöä

Kauhavalla on paljon aktiivista yhdistystoimintaa, joiden kanssa kaupunki tekee paljon yhteistyötä. Tämä yhteistyö on osoittautunut erityisen arvokkaaksi asuinympäristön elävöittämisessä ja vaikeiden aiheiden käsittelyssä esimerkiksi taiteen keinoin. Viime syksynä toteutettu Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuran Isä-näytelmä on loistava esimerkki yhteistyöstä, joka herätti paikkakunnalla suurta mielenkiintoa ja keskustelua.

Isä-näytelmä käsitteli läheisen muistisairautta, joka on aiheena tabu ja koskettaa monia ihmisiä yhteiskunnassamme. Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura, Etelä-Pohjanmaan muistiyhdistys, Järvilakeuden kansalaisopisto ja kaupunki yhdistivät voimansa ja loivat ainutlaatuisen näytelmän, joka tarjosi erilaisia rooleja ja näkökulmia muistisairauden vaikutuksista. Näytelmä oli menestys ja herätti tärkeää keskustelua läheisten muistisairauksista.

Yhdistysten ja kolmannen sektorin toiminnan merkitys hyvinvoinnin edistäjänä on meillä tunnistettu. Kaupunki tukee Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuraa ja muita harrastajateatteriryhmiä pyrkien tavoittamaan esityksille suuremman yleisön. Samalla Järvilakeuden kansalaisopisto tarjoaa resursseja ohjaajille ja tukee harrastajateattereita, kuten Isä-näytelmän tapauksessa. Yhteistyö eri toimijoiden välillä edistää hyvinvointia ja tarjoaa mahdollisuuksia asukkaille osallistua oman asuinympäristönsä kehittämiseen.

Kauhavan kaupunki kiittää kaikkia yhdistyksiä ja toimijoita, jotka ovat osallistuneet tähän arvokkaaseen yhteistyöhön:
Tänne mahtuu kaikki!


Katso tallenne Porin SuomiAreenasta tästä:

SuomiAreena: Florian Zellerin Isä-näytelmä – katso MTV Katsomossa

Mukana keskustelussa olivat Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistyksen toiminnanjohtaja Minna Huhtamäki-Kuoppala, Kauhavan kaupungin sivistysjohtaja Jonna Heikkilä, Järvilakeuden kansalaisopiston rehtori Leea Keto, Isä-näytelmän ohjaaja Eija-Irmeli Lahti sekä Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuran puheenjohtaja Joonas Autio. Keskustelua oli vetämässä Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeri Annina Laaksonen (takana).
Kuva: Jussi Lähde.

Palaa otsikoihin