Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

31.5.2023 8.11

Vuoden siistein yrityspiha, kylä ja asuinalue -kilpailut starttaavat

Ympäristön siistiminen ja yleinen viihtyisyys ovat meidän kaikkien yhteisiä asioita. Harri Ojanperä ja 16 muuta valtuutettua / varavaltuutettua jättivät 19.9.2022 valtuustoaloitteen asuntoalueiden ja teiden vierustojen puskittumisen estämiseksi. Aloitteen johdosta kaupungin johtoryhmä on ideoinut keinoja yksityisten henkilöiden ja kolmannen sektorin aktivoimiseksi ympäristön siistimistalkoisiin.

Tänä kesänä järjestetään siistimiskilpailu, jossa on kolme kategoriaa:

1.    vuoden siistein yrityspiha
2.    vuoden siistein kylä
3.    vuoden siistein asuinalue.

Vuoden siisteimmän yrityspihan valitsee raati, johon kuuluvat alueemme yrittäjäjärjestöjen puheenjohtajat sekä kaupungilta kaupunginpuutarhuri, yrityspalvelusihteeri ja rakentamispäällikkö.

- Haluan muistuttaa, että kyseessä on siistimiskilpailu. Kilpailussa ei ole kyse upeista istutuksista tai näyttävistä puutarharakennelmista, vaan siisteydestä. Painopisteenä on myös se, miten esimerkiksi kylä, yritys tai asuinalue on aktivoitunut asiassa kilpailun myötä, hallintojohtaja Liisa Salo tiivistää.

Vuoden siistein kylä ja asuinalue valitaan yleisöäänestyksellä. Asukaslautakunnat toimivat näissä kahdessa kategoriassa tärkeässä roolissa, sillä asukaslautakunnat valitsevat syksyn kokouksissaan finalistit, joista kuntalaiset saavat äänestää voittajat.

- Asukaslautakunnille annetaan tehtäväksi kesän aikana katsella omia alueitaan ”sillä silmällä”, jotta osaavat elo-syyskuulla pidettävissä kokouksissaan päättää finalistit siistein kylä- ja siistein asuinalue -sarjoihin, kertoo asukaslautakuntien esittelijä, henkilöstöjohtaja Päivi Niemistö.  

Kilpailuun ei ole ennakkoilmoittautumista. Mukana ovat automaattisesti koko Kauhavan alueen yrityspihat, asuinalueet teknisen toimen laatimien karttarajausten mukaisesti sekä kylät Aisaparin listauksen mukaan.



Palaa otsikoihin