Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

14.4.2022 9.46

Viljelijätukihaku alkaa 2.5.2022 ja sitä ennen tarjoamme koulutusta

Viljelijöiden päätukihaku alkaa 2.5.2022 ja päättyy 15.6.2022.

Kevään tukihakukoulutus järjestetään webinaarina 26.4.2022.

Koulutus toimii myös maaseutuhallintokoulutuksen pilottina, siksi Maaseutuverkostokin mukana. Pilotin kautta koulutuskonseptia kehitetään, jotta vastaavia viljelijöille kohdentuvia webinaareja voidaan kehittää.

Osassa maata eivät ELY-keskukset ja kuntien maaseutuhallinto ole järjestäneet koulutuksia vaan, monessa maakunnassa koulutukset on hoidettu hankkeiden kautta. Meillä on nähty tärkeänä, että tukia käsittelevät henkilöt, myös kouluttavat viljelijöitä. Tätä mallia halutaan kehittää laajemmin käytettäväksi.

Tilaisuuden järjestävät Ruokavirasto, Maaseutuverkosto, ELY-keskus ja Etelä-Pohjanmaan kuntien maataloushallinnon yhteistoiminta-alueet. Koulutukset järjestetään etänä, jotta pahoin leviävä tautitilanne haittaisi mahdollisimman vähän kylvöjen suorittamista.

Viljelijöille lähetetään koulutukseen linkki ja linkin löytää myös maaseutuhallinnon kotisivuilta. Koulutukseen ei tarvitse ilmoittautua, linkki nauhoitteeseenkin tulee myöhemmin kotisivuille, josta sen voi kullekin sopivalla ajalla katsoa.

Viljelijätukien hakuopaasta lisätietoja ruokaviraston sivuilla.

Palaa otsikoihin