Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

18.8.2022 12.07

Uusi lukuvuosi käynnistyy Järvilakeuden kansalaisopistossa

Lukuvuoden 2022–2023 opinto-ohjelmassa korostuvat erityisesti hyvinvointi- ja liikuntakurssit sekä digitaitokurssit. Ohjelmassa on monipuolisesti myös taideaineiden uutuuskursseja.

Etelä-Pohjanmaa sijoittuu maakunnan hyvinvointikertomuksen mukaan häntäpäähän monissa hyvinvoinninmittareissa, mm. työkyvyn heikentymisessä, mielenterveyden häiriöissä, ylipainossa ja yksinäisyydessä. Kansalaisopiston kurssit ovat juuri niitä ennaltaehkäiseviä matalan kynnyksen toimia, joilla hyvinvointia voidaan lisätä.

Järvilakeuden kansalaisopiston kurssit kokoontuvat Kauhavan, Evijärven ja Lappajärven alueella mm. kouluilla, kylätaloilla ja nuorisoseuroilla, joten voi sanoa, että kansalaisopiston kurssitoiminta on lähipalvelua sanan varsinaisessa merkityksessä.

Erityistä huomiota lukuvuoden 2022–2023 opetusohjelmassa on kiinnitetty hyvinvointi- ja liikuntakursseihin, joita löytyy kaiken ikäisille ja kaiken kuntoisille. Uutuutena käytössä on tanssi- ja liikuntakurssien taso- ja teholuokitukset, joiden avulla oma kurssi on entistä helpompi löytää.

Tarjolla on monipuolinen liikkumiseen ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen kannustava kattaus niin pitkiä kursseja kuin lyhytkurssejakin, joilla lajiin voi matalalla kynnyksellä tutustua.Uutuuskursseja on tarjolla myös mm. teatterissa, musiikissa ja kuvataiteissa.

Kansalaisopiston opettajat Outi Riihimäki, Linda Huhtaluhta ja Tuula Latomäki odottavat innolla kurssien alkamista. (Kuva: Pinja Naamanka)

Järvilakeuden kansalaisopisto on myös aktiivinen hanketoimija. Liikuntakursseja ja eri toimijoiden välistä yhteistyötä kehitetään Kuntoloikka-hankkeen kautta. Kyläkanava-hankkeen myötä opinto-ohjelmassa on lukuisia mediaan, elokuvaan ja digitaitojen kehittämiseen linkittyviä kursseja. Digiapua ikäihmisille -hanke jatkaa mummojen ja paappojen kannustamista digiloikkaan. Kankurikisällit-hanke siirtää ja uudistaa alueemme käsityöperinnettä ja uutuuskursseina alkaa mm. lasten käsityökerho ja kudonnan alkeiskurssi.

Uutena hankkeena syksyllä 2022 käynnistyy Monidigi-hanke, jossa luodaan yhtenäisiä laatukriteerejä opiston etä- ja hybridiopetukseen. Yhteistyö sote-sektorin kanssa jatkuu mm. kuntouttavan työtoiminnan ryhmien, hoivakotientaidetuokioiden ja erityisryhmien omien kurssien myötä.

Kansalaisopiston opettajat Tarja Fagerholm, Jari Rannanjärvi ja Ilmari Mäki. (Kuva: Pinja Naamanka)


Järvilakeuden kansalaisopisto on myös mukana tuottamassa sisältöjä alueen kuntien koordinoimaan Harrastamisen Suomen malliin. Lukuvuoden 2022–2023 ohjelmaa voi jo selailla osoitteessa www.jarvilakeus.fi ja ohjelmalehti jaetaan alueen talouksiin viikolla 34.

Ilmoittautuminen kursseille aukeaa sunnuntaina 28.8. klo 9 netissä ja maanantaina 29.8. klo 9 opiston toimistolla ja puhelimitse.

Tervetuloa opiskelemaan ja harrastamaan lähellä – löydä elämäsi uusi kurssi!

Lisätietoja:
rehtori Leea Keto, puh. 050326 3188,
leea.keto(at)jarvilakeus.fi


Palaa otsikoihin