Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

2.2.2022 8.22

Uusi kulttuuriohjaaja Laura on aloittanut työnsä

Laura Kivimäki aloitti vuoden vaihteessa kaupungilla kulttuuriohjaajana. Laura on koulutukseltaan media-assistentti ja teatteri-ilmaisun ohjaaja. Työuraa hän on tehnyt Seinäjoen ja maakunnan kansalaisopistoissa, erilaisten teatteriryhmien ohjaajana sekä lasten ja nuorten teatteritaiteen perusopetuksen opettajana. Kauhavakin on tullut tutuksi, sillä Laura on ohjannut meilläkin näytelmiä mm. Mäenpään kyläseuralle sekä Onnelan kesäteatterille. Ohjaamisen lisäksi kokemusta on karttunut paljon erilaisten kulttuuritapahtumien tuottamisesta yhteistyössä yhdistysten ja kaupunkien kanssa. 

- Kauhavan seutu oli minulle osittain tuttua ohjausten kautta, eli aivan tuntemattomaan en hypännyt, kun tänne tulin. Työnkuva kulttuuriohjaajalla on hyvin laaja ja ensimmäinen kuukausi onkin mennyt pitkälti erilaisiin toimintoihin ja osa-alueisiin tutustuessa. Ensimmäisenä olen saanut kädet saveen Taidegalleria Kaaren asioita hoitaessa. Kevään näyttelyajat on jo varattu, mutta syksylle avasin juuri uuden näyttelyhaun. Näyttelyt Kaaressa vaihtuvat joka kuukausi, Laura kertoo.

- Koulujen kulttuurikasvatussuunnitelmassa on kulttuuripalveluiden puolesta tarkoitus tarjota ohjelmaa kevään aikana 3.-ja 4.-luokkalaisille. Näihin toimintoihin korona tietysti lyö vähän jarrua, mutta suunnittelu etenee silti hyvää vauhtia – samoin on talvilomaviikon tapahtumien kanssa, joita tuotetaan koko elämänlaatupalveluiden porukan kanssa yhdessä. Korona antaa hyvää haastetta miettiä uudenlaisia toteuttamistapoja, kun perinteisiä, kokoavaan toimintaan perustuvia tapahtumia ei voida järjestää, Laura pohtii. 

Vielä ennen talvilomia Laura tulee olemaan yhteyksissä alueen yhdistyksiin kesätapahtumiin liittyen. Kulttuuripalvelut on mukana useamman tapahtuman järjestelyissä ja tilannekartoitusta sekä ensi kesän suunnitelmia aletaan jo miettiä. Moni tapahtuma on ollut tauolla, kutistettuna tai etänä - olisiko jo ensi kesänä mahdollista päästä takaisin normaalimpaan?

Kauhavalla haasteena Laura kokee maantieteellisesti laajan toimintakentän.

- Jokaisella kaupungin asukkaalla on oikeus harrastaa kulttuuria sijainnista riippumatta. Koronan myötä olemme oppineet käyttämään erilaisia etätoimintoja, ja vaikka etäkohtaamiset eivät ikinä korvaa oikeaa, fyysistä kohtaamista, voivat ne kuitenkin toimia hyvänä lisämausteena tarjonnassa. Kulttuurihyvinvointi, taide ja kulttuuri kaupunkilaisten arjessa, harrastuksena ja hyvää oloa lisäävänä tekijänä sekä kulttuurin saavutettavuus – ne ovat asioita, joihin  haluan erityisesti keskittyä työssäni, Laura tiivistää.  

Kulttuuriohjaaja Laura Kivimäki toivoo kultttuurihyvinvoinnin tavoittavan kaikki kuntalaiset. (Kuva: Lotta Lahti)

Lauran tavoittaa puhelimitse numerosta 040 486 9018 ja sähköpostitse laura.kivimaki(at)kauhava.fi

Palaa otsikoihin