Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

1.2.2023 12.09

Uusi kaupunginjohtaja aloittaa huhtikuun alussa

Vesa Rantala aloittaa työnsä Kauhavan kaupunginjohtajana huhtikuun alussa. Kaupunginvaltuusto valitsi Rantalan toistaiseksi voimassa olevaan kaupunginjohtajan virkaan joulukuussa ja päätös on nyt lainvoimainen.

Työnsä Rantala aloittaa positiivisen innostuneesti.

- Vaikka työ on sinänsä tuttua, niin jokainen kunta on omalta hallinnolliselta kulttuuriltaan ja tavoiltaan erilainen. Tämä vaatii alkuun tietysti tutustumista. Kuntalaisiin olen jo hieman tutustunutkin, sillä olen vieraillut Kauhavalla tässä useita kertoja ja minut on tunnistettu ja pysäytetty juttusille. On ollut mukavia kohtaamisia ja olen saanut myös kuntalaisilta yhteydenottoja, Rantala kertoo.

Kuntalaisten kohtaamiseen onkin suunnitteilla keväälle jokaiseen kaupunginosaan tilaisuudet. Tuleva kaupunginjohtaja on tavannut jo osan johtavista viranhaltijoista ja käynyt heidän kanssaan keskusteluja. Lisäksi Rantala osallistuu mm. rahoitus- ja johtamisfoorumiin kaupungin johdon kanssa helmikuun alussa.  

Rantala aikoo muuttaa Kauhavalle ja on jo katsellut asuntoja. Vapaa-ajalla hän toivoo voivansa jatkaa sulkapallon pelaamista ja ehkä viritellä myös tauolla ollutta golf-harrastusta.

- Taivassaloon valmistui vuonna 2014 uusi liikuntahalli ja eräs kuntalainen kysyi minua pelaamaan sulkapalloa. Siitä se harrastus lähti ja pelasimme yhdessä tähän saakka, joten nyt Kauhavalle muuttaessa tarvitsen uuden pelikaverin. Ottakaa sulkapallon pelaajat rohkeasti yhteyttä, tasolla ei ole väliä, kunhan joskus palloon osuu!

- Golffia olen myös pelannut, mutta se on viime vuosina jäänyt vähemmälle. Härmä Golfin kenttä on tuttu, siellä yllätti miten nurmella voikaan olla niin paljon vesiesteitä. Täytyy käydä siellä pelaamassa, kunhan kesä koittaa, suunnittelee Rantala.

Vesa Rantala aloittaa Kauhavan kaupunginjohtajana huhtikuun alussa.

Vesa Rantala (s. 1975) on toiminut kunnanjohtajan tehtävissä yli 20 vuotta. Kauhavalle hän siirtyy Taivassalosta, Varsinais-Suomesta. Etelä-Pohjanmaa on Rantalalle tuttua seutua, sillä hän on syntynyt Isossakyrössä ja sukujuuret juontavat Kauhavalle.


Palaa otsikoihin