Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

6.10.2021 12.55

Tynin montusta halutaan rakentaa viihtyisä virkistysalue

Kaupunki on hakenut Aisaparilta yleishyödyllisenä investointihankkeena rahoitusta Tynin montun kunnostamisesta kesäiseksi virkistysalueeksi. Tynin monttu on entinen hiekanottoalue ja se sijaitsee Alahärmässä. Alue on otollinen virkistysalueeksi, sillä se sijaitsee asutuksen läheisyydessä ja on kevyen liikenteen tavoitettavissa. Alue on tullut kaupungin omistukseen vuonna 2020.  Tänä syksynä alueelle on käynnistetty kaavamuutos, joka kehittää sinne johtavia kulku- ja ajoyhteyksiä.


Mitä hankkeella rakennettaisiin?

Tynin montulle on tarkoitus muokata uimaranta, jossa huomioidaan sekä kunnan omat erilaiset käyttäjäryhmät että matkailijat. Suunnitelmissa on tehdä matala, kelluvin puomein rajattu uimaranta pikkulapsille, isommille rakennettaisiin laituri ja hyppytorni sekä ankkuroitava lautta hyppysyvyiseen veteen. Esteettömyys huomioidaan esteettömällä liuskalla veteen.

Uimarannalle rakennettaisiin myös pukukopit ja grillikota sekä hankitaan pöytäryhmät, pelastusvälineet ja roska-astiat. Suunnitelmissa on tehdä myös beach volley -kenttä ja lasten maastopyöräilyrata. Aluetta varten toteutettaisiin huoltotie, pysäköintialue noin 30 autolle sekä oikoreitti kevyelle liikenteelle Härmäntien suunnasta.

Mitä maksaa ja kuka maksaa?

Kokonaiskustannusarvio Tynin montun kunnostamisesta virkistysalueeksi on noin 150.000 euroa. Kaupunki toimii hankkeessa hakijana ja hallinnoijana. Kaupungin osuus on hankkeessa 30% eli noin 45.000 euroa, joka varataan vuoden 2022 talousarvioon. Loppusummaa eli noin 105.000 euroa on haettu Aisaparilta.

Milloin ja miten asia etenee?

Aisaparin hallitus päättää asiasta marraskuun aikana. Sen jälkeen asia etenee ELY:n käsittelyyn, josta päätös saadaan arvioiden mukaan ensi vuoden puolella. Näin ollen, mikäli hankehakemus saa myönteisen päätöksen, kunnostustyöt voitaisiin aloittaa urakan kilpailutuksen jälkeen keväällä ja mahdollisesti tulevana kesänä olisi jo osa toimenpiteistä valmiina. Kaikki suunnitellut toimenpiteet valmistuisivat viimeistään vuoden 2023 aikana.

Tutustu tästä linkistä kunnostus suunnitelmaan!

 


Palaa otsikoihin