Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

7.6.2022 12.36

Tynin montulle vihreää valoa Elystä

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on 1.6.2022 myöntänyt Tynin montun kunnostus virkistyskäyttöön -hankkeelle koko haetun avustusmäärän, 104.440 euroa. Kaupunki rahoittaa hanketta 49.750 euroa, jolloin kokonaisrahoitus on 154.190 euroa.

Tynin montulle tehdään uimaranta, jossa huomioidaan erilaiset käyttäjäryhmät ja matkailijat; matala lasten ranta, hyppytorni, ankkuroitu lautta, esteetön liuska veteen. Uimarannalle hankitaan pukukopit, pelastusvälineet, roska-astiat, grillikota, pöytäryhmä jne. Lisäksi alueelle rakennetaan beach volley -kenttä, vesillelaskuliuska, keinu ja lasten maastopyöräilyrata. Aluetta varten toteutetaan huoltotie, pysäköintialue 30 autolle ja oikoreitti kevyelle liikenteelle Härmäntien suunnasta.


- Hanke etenee ja hienoa, että saimme rahoituksen tähän! Hankkeella on toteuttamisaikaa vuoden 2024 loppuun saakka. Tällä hetkellä meillä on niin paljon valvottavia kohteita, että en uskalla luvata Tynin osalta aloitusta tälle vuotta. Todennäköisesti pääsemme aloittamaan Tynin montun hankkeen osalta työt ensi keväänä,  arvioi tekninen johtaja Antti Hakola.

Palaa otsikoihin