Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

7.8.2023 14.13

Tynin monttu virkistyskäyttöön -hanke etenee

Tynin montun kunnostaminen virkistyskäyttöön aloitettiin tänä keväänä. Kesän aikana ranta-alueet on muotoiltu ja konetöiden osalta ollaan jo hyvällä mallilla.



- Veneenlaskupaikka ja esteetön ramppi ovat vielä muotoilematta, mutta muuten ranta-alueiden muotoilut alkavat olla tehtynä. Maastopyöräradan runkokin on jo valmis ja parkkipaikka on parhaillaan työn alla, kertoo tiemestari Jukka Arvola.

Vesistön osalta palolaitos on käynyt sukeltamassa ja tutkinut montun pohjan. 

Alueen kalustaminen ensi kesänä

Alueen ns. kalustaminen aloitetaan vasta ensi kesänä. Tynin montulle tehdään uimaranta, jossa huomioidaan erilaiset käyttäjäryhmät ja matkailijat. Uimarannalle hankitaan pukukopit, pelastusvälineet, roska-astiat, grillikota, pöytäryhmä jne. Lisäksi alueelle rakennetaan beach volley -kenttä, vesillelaskuliuska, keinu ja lasten maastopyöräilyrata. Aluetta varten toteutetaan huoltotie, pysäköintialue 30 autolle ja oikoreitti kevyelle liikenteelle Härmäntien suunnasta.

Hankesuunnitelma on nähtävissä tästä linkistä.

Tynin montulle tulee uimaranta, jossa huomioidaan useat eri käyttäjäryhmät.

Tynin montun kunnostaminen virkistyskäyttöön -hanke sai ELY-keskukselta avustusta 104.440 euroa. Kaupunki rahoittaa hanketta 49.750 euroa, jolloin kokonaisrahoitus on 154.190 euroa.

Palaa otsikoihin