Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

29.3.2023 15.00

Tiedote Kauhavan kaupunginosan nuorisotila Sauman muutosta

Kaupunki teetti kuntotutkimuksen nuorisotila Sauman tiloihin, koska siellä on koettu sisäilmaoireita. Tulokset osoittivat useita erilaisia sisäilmaan vaikuttavia tekijöitä. Tutkimustuloksista pyydettiin lausunto sekä työterveyslääkäriltä että terveystarkastajalta. Molemmissa lausunnoissa todettiin, että tiloja ei tule käyttää nuorisotiloina, kunnes raportissa mainitut toimenpiteet on tehty. Tiloja sai kuitenkin lausuntojen mukaan käyttää lyhytaikaisesti, siihen saakka, että muutto väistötiloihin tapahtuu. Tulokset käsiteltiin kaupungin sisäilmatyöryhmässä 23.2.2023 ja tuloksista oli tiedotustilaisuus työntekijöille 24.2.2023.

Väistötilat oli löydettävä nopeasti ja ensisijaisesti kartoitettiin kaupungin omia tiloja tilapalvelujen ja elämänlaatupalvelujen toimesta. Väliaikaiset väistötilat löytyivätkin Kauppatie 109 eli kaupungintalon yhteydessä olevista vapautuneista kokoontumistiloista (entinen Hela ravintolan ruokasali). Näihin tiloihin oli tehty kuntotutkimus jo aikaisemmin. Tutkimuksen tuloksena oli todettu joitain sisäilmaan vaikuttavia puutteita, jotka olivat korjattavissa nopeasti ja kohtuullisin kustannuksin. Tilapalvelu teetti tiloihin rakennusterveysasiantuntijan esittämät toimenpiteet. Tiloihin tehtiin myös pieniä muutostöitä nuorisotilatoiminnan sekä Ohjaamon tarpeisiin. Muutto väistötiloihin tapahtuu nopealla aikataululla siten, että väistötilan kalustusta ja varustusta täydennetään tulevien viikkojen ajan tarpeen mukaan.
Nuorisotilatoiminta pyritään aloittamaan tiistaista 28.3.2023 alkaen.

Nuorisotila Sauma toimii siis toistaiseksi kaupungintalon päädyssä, osoitteessa Kauppatie 109. Tämä ratkaisu on voimassa, kunnes tilatarpeeseen löydetään lopullinen ratkaisu.

Lisätietoja antavat:
tekninen johtaja Antti Hakola, puh. 050 514 1576
tilapalvelupäällikkö Ulla Salminen, puh. 040 480 6664
elämänlaatupalvelujen esimies Päivi Paavola, puh. 044 483 4245

Palaa otsikoihin