Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

3.1.2023 8.00

Sähköinen rakennuslupa-asiointi käyttöön 1.1.2023 alkaen

Kauhavan kaupunki ottaa käyttöön 1.1.2023 alkaen rakentamisen lupakäsittelyjä tehostavan sähköisen Lupapiste.fi -asiointipalvelun. Palvelu kokoaa rakennuslupien kanssa toimivat eri tahot yhteiseen osoitteeseen ja mahdollistaa neuvonnan, luvanhaun ja viranomaisasioinnin hoitamisen sähköisesti. Palvelu neuvoo hakijaa lupien tarpeesta ja luvanhakemisen vaatimuksista.

- Kaikki luvat käsitellään 1.1.2023 alkaen Lupapisteen kautta. Henkilökuntamme opastaa asiakkaita Lupapisteen käytössä tarvittaessa, rakentamispäällikkö Maria Annala toteaa.

Lupapiste kattaa rakennus- ja toimenpidelupien, toimenpideilmoitusten, purkulupien, maisematyölupien sekä poikkeamispäätösten hakemisen ja palvelu toimii myös sähköisenä neuvontapyyntökanavana. Palveluun rekisteröidytään ensimmäisen käyttökerran yhteydessä pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla.

- Lupapiste sujuvoittaa lupakäsittelyä ja vapauttaa luvanhakijan virastoaikatauluista sekä paperisten asiakirjojen toimittamisesta eri tahoille, Annala kertoo.

Lupapäätöksen jälkeen myös rakentamisen aikainen viranomaisasiointi hoidetaan samassa palvelussa. Palvelussa hakija voi seurata lupien etenemistä ja nähdä muiden osapuolten, kuten viranomaisen, suunnittelijoiden tai muiden hankkeen osapuolten tekemät kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti.

Lupapiste löytyy osoitteesta: https://www.lupapiste.fi


Lupapiste otetaan käyttöön Kauhavalla 1.1.2023.



Palaa otsikoihin