Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

17.3.2022 8.25

Rahoitusta kyläyhdistyksille laajakaistainvestointien esiselvitykseen

- Esiselvitysrahoituksen hakijana voi olla esimerkiksi kyläyhdistys tai muu vastaava yhteisö. Rahoituksen myöntämisen edellytyksenä on, että kylä ryhtyy aktiivisesti selvittämään laajakaistojen rakentamisedellytyksiä kylän alueella ja hakee asiaan liittyvää investointihanketta esimerkiksi EU:n määrärahoista, jotka on kohdennettu maaseudun laajakaistahankkeisiin, kertoo Kauhavan kaupungin kehitysjohtaja Juha-Martti Kuoppala.

Kauhavan kaupunki kohdentaa esiselvitysten rahoittamiseen ensivaiheessa 10.000 euroa vuoden 2022 talousarviossa yleishyödyllisiin investointihankkeisiin varatuista määrärahoista. Rahoitusta voi hakea Kauhavan kaupungilta osoitteesta www.kauhava.fi/esiselvitys 30.9.2022 mennessä. Hakijaa pyydetään huomioimaan, että määrärahat myönnetään hakemusjärjestyksessä.

Käytännön tukea valokuituverkkojen suunnitteluun ja toteutukseen on saatavilla Aisapari Ry:n (www.aisapari.net) Vauhtia valokuituun -hankkeen kautta. Aisapari järjestää myös eri puolilla Kauhavaa valokuiturakentamiseen liittyviä infotilaisuuksia, joihin asiasta kiinnostuneiden kannattaa osallistua.


Palaa otsikoihin