Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

26.5.2023 10.14

Nuorten start up -pilotti on käynnistynyt Etelä-Pohjanmaalla

Pilotti hankkeen tavoitteena on tukea nuorten alle 30-vuotiaiden yrittäjäksi ryhtymistä tarjoamalla yritysneuvontaa, sparrausta, koulutusta ja mentorointia nuorille sopivilla toimintamalleilla.

Hankkeen asiakkaaksi voivat tulla TE-toimiston ja kuntakokeilujen asiakkaat, joita kiinnostaa yrittäjyys ja sen eri muodot. Aloittavien yrittäjien tärkeimpiä palveluita ovat mentorointi ja sparraus, joita pyritään tarjoamaan pilotin kautta nuorille uudenlaisilla toimintamalleilla. Tarkoituksena on keskittyä nykyistä enemmän yritystoiminnan harjoitteluun sekä yrittäjyyden alkuvaiheen tukemiseen.



Osana pilottia tavoitteena on kehittää asiakaslähtöistä ja sujuvoitettua starttirahaprosessia sekä tarjota yksilöllistä tukea myös toimeentulon turvaamiseen liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi pilotin tavoitteena on lisätä TE-palvelujen, Ohjaamojen ja työllisyyden kuntakokeilujen asiakaspalvelussa kykyä tunnistaa nuorten yrittäjyyspotentiaali ja markkinoida yrittäjyysvaihtoehtoa nuorille.  

Hankkeessa asiakkaan kanssa laaditaan yhdessä tavoitteet oman yritystoiminnan aloittamiseen liittyvillä tuki - ja ohjausmenetelmiä hyödyntäen. Tuki voi jatkua yrittämisen alkutaipaleelle auttaen nuorta saamaan varmuutta oman yritystoiminnan kannatteluun.

Kohderyhmänä ovat eteläpohjalaiset alle 30-vuotiaiden yrittämisestä kiinnostuneet nuoret, jotka ovat TE-palveluiden asiakkaana. Hankkeessa hyödynnetään mentorointia, jonka kautta nuori saa muun muassa oppia alueellisesta työkulttuurista ja yrityskenttään liittyvästä hiljaisesta tiedosta. Mentori on nuorelle mentoroitavalle rinnalla kulkija, joka antaa realistisista työelämään ja yrittämiseen liittyvää tietoa.

Hankkeessa mukana olevalla nuorelle on tarjolla yksilöllistä tukea sekä erilaisia palveluita aloituksen tukemiseen. Tukea on saatavissa kaikissa alkuvaiheen haasteissa ja sitä on mahdollista myös saada, kun asiakas siirtyy koulutukseen, työhön tai aloittaa yritystoiminnan.

Verkostoyhteistyö on hankkeen yksi keskeinen toimintatapa. Teemme yhteistyötä Etelä-Pohjanmaan alueen yritysasiantuntijoiden, yritysten, TE-toimiston, kuntakokeilujen, kuntien työllisyyspalveluiden sekä eri järjestö- ja hanketoimijoiden kanssa.

Yhteystiedot:
Tero Eklund projektipäällikkö
puh. 0295 027 046
tero.eklund(at)ely-keskus.fi

 

Palaa otsikoihin