Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

11.11.2021 10.05

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen viikkotiedote

Maakuntamme pysyy leviämisvaiheessa

Jokainen yli 60-vuotias voi saada 3. annoksen

Koronapassi lisännyt rokotteiden kysyntää

Nyrkin mukaan Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri jatkaa edelleen leviämisvaiheessa. Sairaalakuormitusta kertyy laajalti leviävistä tartunnoista, joista lähes puolet tulee perhepiireistä. Sairastuneista yli puolet on ollut jo valmiiksi karanteenissa. Erikoissairaanhoidon vuodeosastolla syyskuun jälkeen olleista yli 60 % on ollut täysin rokottamattomia.

Tilanne Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa

Kuntayhtymässä koronarokotteen ensimmäisen annoksen oli viime viikon jälkeen saanut 12 878 henkilöä, eli 80,7 % yli 12-vuotiaista alueemme asukkaista. Heistä tehosteen oli saanut 11.518 henkilöä eli 72,7 %. Kuntayhtymässä positiivisena asiana on saatu havaita, että koronapassin tulon jälkeen ensimmäisten annosten kysyntä kasvoi.

Lokakuussa Kuntayhtymässä todettiin 16 tartuntaa, nyt marraskuun alussa kolme. Kauhavan yhtenäiskoululla tilanne on rauhoittunut, jatkotartuntoja ei ole tullut enempää. Kuntayhtymän alueella Pihapuussa ja Attendo Komiassa sen sijaan on todettu altistumisia. Yksiköiden asukkaat ja henkilökuntaa on kontaktoitu viikonlopun aikana ja osa heistä on asetettu karanteeniin. Kaikki altistuneet asukkaat ja työntekijät testataan oireista riippumatta.

Karanteeniin määräämisen kriteerit

Karanteenilta välttyvät kahdesti rokotetut ns. tavallisissa altistumisissa, joissa altistumistilanne ei ole poikkeuksellisen voimakas tai pitkäkestoinen. Tavallisia altistumisia ovat esim. lyhytaikaiset muutaman minuutin kestävät kohtaamiset, tai pidemmätkin kohtaamiset, jos niistä puuttuu todellinen lähikontakti. Näissä tilanteissa tartuntavaara on todettu aika pieneksi.

Altistumistilanteita on niin monenlaisia, että tartuntariski arvioidaan aina tapauskohtaisesti ottaen huomioon mm. altistumisen kesto, välimatka koronapositiiviseen henkilöön, maskien käyttö sekä koronapositiivisen oireiden laatu ja alkamisajankohta. Perhealtistumiset katsotaan poikkeukselliseksi altistumiseksi, ja siksi koko perhe asetetaan aina karanteeniin rokotuksista riippumatta, jos samassa taloudessa asuvalla todetaan korona.

Koronapassi

Koronapassin käytön tavoitteena on estää koronatartuntojen leviämistä ihmisten kokoontumisissa ja edistää yhteiskunnan terveysturvallista avaamista. Tavoitteena on, että passin avulla voisi järjestää enemmän eri tilaisuuksia ja erilaisiin tiloihin voitaisiin tulla terveysturvallisesti, vaikka toimintaan muutoin kohdistuisikin rajoituksia. Lisäksi tavoitteena on turvata koronaepidemiasta eniten kärsineiden alojen elinkeinovapaus sekä kyseisten alojen työntekijöiden oikeus työhön vaarantamatta ihmisten henkeä ja terveyttä.

Koronapassi on yli 16-vuotiaille, voit lukea aiheesta lisää www.thl.fi/koronatodistus. Todistuksen saa ladattua Omakannasta www.kanta.fi. Todistus voidaan tulostaa myös Kauhavan hyvinvointikeskuksen potilastoimistosta.

Walk in -rokotukset ja muistutus 3. annoksista

Kolmas annos voidaan antaa kaikille 60 vuotta täyttäneille, kun toisesta annoksesta on kulunut 6 kuukautta aikaa. Kolmannelle annokselle ovat oikeutettuja myös riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat (6kk väli 2. annoksesta) ja vaikeasti immuunipuutteiset (2kk väli 2. annoksesta).

Ensimmäisen annoksen saavat edelleen kaikki yli 12-vuotiaat. Toinen annos voidaan antaa 6 viikon kuluttua 1. annoksesta. Jos tulet tehosteelle ilman ajanvarausta, huomioi mitä rokotetta minäkin päivänä annetaan (1. annos ennen 28.9.). Koronaviruksen sairastaneille voidaan antaa rokote 6 kuukauden kuluttua taudista.

Alta näet koronarokotusten tulevat Walk in -ajat, joihin voi tulla ilman ajanvarausta. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus. Halutessaan voi varata ajan, joko www.hyvis.fi tai 06 2412 4545.

Viikko 45

  • ke 10.11 klo 14:30–15:30 Alahärmä (Pfizer)
  • to 11.11 klo 12–13 Kortesjärvi (Pfizer)
  • pe 12.11 klo 9–10:30 Evijärvi (Pfizer)

 

​Viikko 46

  • ke 17.11 klo 10–11 Kauhava (Moderna)
  • to 18.11 klo 9–10 Kauhava (Pfizer)
  • pe 19.11 klo 9–10 Kauhava (Pfizer)

 

Viikko 47

  • ma 22.11 klo 9-11 Kauhava Pfizer
  • ti 23.11 klo 13-15 Kauhava Pfizer
  • ke 24.11 klo 9:30-11 Ylihärmä Pfizer
  • ke 24.11 klo 14:30-15:30 Alahärmä Pfizer
  • to 25.11 klo 9-11 Kortesjärvi Pfizer
  • to 25.11 klo 14-15 Evijärvi Pfizer

 

Koronatilannetta koskevat tiedotteet kokoamme sivustollemme: https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronatilanne-alueellamme

Palaa otsikoihin