Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

20.6.2023 8.08

Kortesjärven Suvipäivillä monipuolista ohjelmaa

Kortesjärven Suvipäiviä vietetään tänä vuonna 27.6. alkaen monipuolisen ohjelman merkeissä. Aloituspäivänä tiistaina 27.6. Kortesjärven kirjastolla on klo 16-18 erilaisia työpajoja, joissa voi kokeilla rukilla kehräämistä ja neulahuovutusta. Lisäksi kesäkuvataitelijan johdolla tehdään yhteisötaidetta kirjaston pihaan. Pihalla on myös Kortesjärvi-aiheinen tietovisa, jonka järjestää Härmänmaan 4H. Klo 17 siirrytään tanssin pariin (Älä!) - Jää hyvästi -esityksen myötä. Klo 18 alkaa yhteislauluilta, jossa lauletaan kouluvuosilta tuttuja kesälauluja.

Keskiviikkona kisataan keppihevosilla ja torstaina tarjolla on Laulumaiden muisto -elokuva Latoteatterilla sekä Raamatun kivet -luento. Perjantaina tanssiesityksestä (Älä!) - Jää hyvästi pääsevät nauttimaan Tupasvillan asukkaat ja heidän läheisensä.

Museoilla tapahtuu

Lauantaina klo 10 alkaen avautuvat Markin museon ja Jääkärimuseo, joissa vietetään kesänäyttelyn avajaisia. Tarjolla on hernekeittoa, jonka päälle voi lähteä kiertoajelulle Purmojärven Rantalankylään. Kiertoajelulla paneudutaan kylän ja Haagan ruukin historiaan. Lauantai-illan kruunaa klo 18 alkava pihasoitto Kortesjärven Saarijärvellä.

Kovan kaliiperin jazz-konsertti

Sunnuntaina päästään nauttimaan huipputason jazz-musiikista, kun Mathias Sandbergin jazz trio konsertoi Ylikylän nuorisoseuralla klo 16 alkaen. Amerikkalainen musiikkilehti Jazziz Magazine on kutsunut jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandbergiä “yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista". Sandberg on opiskellut New Yorkissa ja Bostonissa, ja työskennellyt Suomen ja Ruotsin ykkösketjun jazzmuusikoiden kanssa.

Sandberg tekee vuosittain satakunta jazzkonserttia ja on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Sandbergin triossa soittavat jazzmusiikin maisteri Zacharias Holmkvist (kontrabasso) ja pitkän uran tehnyt Stefan Brokvist (rummut).

Rantamajan suosittu lastentapahtuma

Rantamajan lastentapahtumasta on muodostunut monen perheen kesäperinne ja se järjestetään tänäkin vuonna maanantaina 3.7. klo 17.30 alkaen. Tapahtumassa on jälleen luvassa paljon puuhaa, leikkiä ja elämyksiä lapsille. Mukana järjestelyissä ovat kaupungin lisäksi
Härmänmaan 4H, MTK Kortesjärvi, Isomäen maamiesseura, MLL Kortesjärvi, Markkipartio, Kortesjärven musiikinystävät sekä Järvilakeuden kansalaisopisto.

keppihevosia
Rantamajan lastentapahtuma on ihana perinteinen lasten kesätapahtuma.

Patikkaretkelle Reiskin laavulle

Tiistaina 4.7. tarjoutuu tilaisuus lähteä yhdessä reippailemaan! Kortesjärvi-seura järjestää patikkaretken Kirkkopolkua pitkin Reiskin laavulle klo 17 alkaen

Lähtö retkelle on Tuomaalantien ja Hietalantien risteyksestä. Reiskin laavulla pidetään pieni makkara- ja mehutauko, jonka jälkeen palataan Tuomaalan kautta takaisin lähtöpaikalle.

Suvipäivien koko ohjelma löytyy alalla olevasta linkistä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!



Tulosta ohjelma täältä: Suvipäivien ohjelma



Palaa otsikoihin