Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

1.6.2022 9.37

Kirkkorannan päiväkodin kuntotutkimuksen tulokset valmistuneet

Sisäilmatyöryhmä tiedottaa

Sisäilmatyöryhmä on käsitellyt 25.5.2022 kokouksessaan Kirkkorannan päiväkodilla tehdyn kosteus- ja sisäilmateknisen kuntotutkimuksen tuloksia. Kirkkorannan päiväkodin tutkimukset käynnistettiin tulleen sisäilmailmoituksen johdosta viime syksynä.

Nyt tehty jatkotutkimus käsitti koko rakennuksen ja sillä selvitettiin rakenteiden kunto, toteutustapa, korjaustarpeet sekä ilmanvaihtojärjestelmän toimivuus.

Tutkimuksissa otettiin myös materiaalinäytteitä. Poikkeavaa mikrobikasvua ei löydetty mistään otetuista näytteistä, mikä tarkoittaa, että kosteusvaurioita ei ole. VOC-materiaalipoikkeavuutta löytyi seuraavista tiloista: ryhmähuone 127, taukohuone 111, liikuntavarasto 121, toimistohuone  115.

VOC tarkoittaa haihtuvia orgaanisia yhdisteitä ja tässä kohteessa nämä on jäljitetty olevan peräisin lattiamatoista edellä mainituista tiloista.

Altistumisolosuhteen arviointi jaetaan seuraavasti:

1) Haitallinen altistumisolosuhde epätodennäköinen

2) Haitallinen altistumisolosuhde mahdollinen

3) Haitallinen altistumisolosuhde todennäköinen

4) Haitallinen altistumisolosuhde erittäin todennäköinen


Kirkkorannan päiväkoti sai luokituksen 2) Haitallinen altistumisolosuhde mahdollinen. Tämä johtuu siitä, että lattiapinnoista saattaa päästä haitallista VOC-yhdistettä sisäilmaan. Lisäksi raportissa todettiin, että yläpohjasta voi tulla kuituja sisäilmaan. Näin ollen koko rakennuksesta vaihdetaan matot. Lisäksi ullakko siivotaan ja tekniikkaläpiviennit tiivistetään.  

Tehtävät toimenpiteet ja aikataulu


Välittöminä toimenpiteinä tehdään seuraavaa:

  • Sisäilma-asiantuntija laatii korjaussuunnitelman
  • Ilmanvaihdot tarkistetaan ja säädetään
  • Rakentajalta pyydetään kommentit tulleesta raportista, koska rakennuksella on takuuaikaa jäljellä.


Korjaussuunnitelman valmistuttua korjaustyöt aloitetaan heti ja ne suoritetaan yksi osasto kerrallaan. Todennäköinen aikataulu töiden aloitukselle on elokuu, jolloin voidaan hyödyntää väistötilana uutta viereen rakentuvaa moduulia. Tällöin muutokset ovat lapsille ja vanhemmille vähäisiä, sillä käytössä ovat samat piha-alueet ja hoitajat pysyvät lapsilla samoina.

Tiedottaminen

Asiasta on tiedotettu 31.5.2022 henkilökuntaa ja lasten huoltajia. Lisäksi maanantaina 6.6. järjestetään henkilökunnalle ja huoltajille tilaisuudet, jossa kuntotutkimuksen tehneen yrityksen, WSP Finland Oy:n asiantuntija tulee kertomaan tutkimuksen tuloksista ja vastaa kysymyksiin.

Tutkimusraportti on luettavissa kaupungin kotisivuilta:
https://www.kauhava.fi/files/21067/Kirkkorannan_paivakoti_KT_220511_WSP.pdf

Kirkkorannan päiväkodin kuva
Kirkkorannan päiväkoti on rakennettu vuonna 2014.




Palaa otsikoihin