Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

30.6.2023 13.07

Kesätapahtumien Kauhava

Kauhavalla on jälleen alkanut tapahtumakesä vauhdikkaasti. Perinteisesti tapahtumakesä alkaa meillä PowerParkin avajaisista toukokuun puolivälistä. Kädentaitoviikko, Kauhavan kesämarkkinat ja Puukkofestivaalit vietettiin osittain yhtä aikaa. Lentokonepuistossa konsertoi Ilmavoimien Big Band solistinaan Sami Saari ja upeasta musiikkikokemuksesta saimme nauttia ihanassa kesäpäivässä. Konsertista saamme kiittää Lentosotakoulun Kiltaa.

Juhannuksen kesätapahtumina PowerParkin juhannus ja Nordic King toivat jälleen paikkakunnalle valtavat määrät ravikansaa ja yöttömän yön juhlijoita.

Ravikansaa saamme varmasti vielä uusintavierailulle, sillä PowerParkin raviradalla kilpaillaan vielä 23.7. ja 11.8.

Parhaillaan ovat käynnissä Suviseurat sekä Kortesjärven Suvipäivät.

Moottoriurheilua monipuolisesti

Kiihdytysajoja ajetaan LSKlla tänä kesänä heinäkuussa SM-osakilpailut ja syyskuun alussa SM-finaalit. Heinäkuun lopussa LSKlla on jälleen mukava perhetapahtuma Kauhava Motor Show, joka tarjoaa monenlaista nähtävää ja koettavaa. Uutena moottoriurheiluna meille ovat rantautuneet drifting-kisat, jotka alkavatkin kovatasoisesti, kun Euroopan mestaruuskisojen osakilpailu ajetaan PowerParkin radalla heinäkuun alussa.

SM-sarjaa päästään seuraamaan syyskuulla, kun PowerParkin radalla ajetaan driftingin SM-sarjan kilpailu. Asfalttisprinttiäkin on jälleen luvassa, kun XMEAL ajetaan elokuun lopulla LSKlla. Jokkis kuuluu perinteisesti Kauhavan kesään ja sitähän ajetaan useampiakin kisoja Kärppämäen ja Kalmookankaan radoilla.

Musiikkia joka makuun

Musiikkitapahtumia meillä on useita; tulevana sunnuntaina 2.7. huipputason Jazz-konsertti Ylikylän nuorisoseuralla, Ääniaalloilla tarjoaa festaritunnelmaa Purmojärven Näkinkalliolla 22.7. ja Suvi Teräsniska konsertoi Onnelan kesäteatterilla 28.7. Lisäksi useidem tapahtumien iltajuhlissa on valtavat määrät maamme kärkikaartin muusikoita! Power Truck Shown iltajuhlissa esiintyvät mm. Abreu, Olli Halonen, Erika Vikman ja Karri Koira.

Kesäteatteria koko kesän

Teatterikesässä nähdään Onnelan kesäteatterissa näytelmä Pieni pyhiinvaellus (näytökset 18.7. saakka) ja elokuussa puolestaan alkavat Kaunotar ja Hirviö -näytelmän esitykset Ylihärmän nuorisoseuralla.


Armeija marssii soittokunnan tahtiin

Elokuun alussa ennen Power Truck Showta meillä on 10.8. Porin Prikaatin valatilaisuus, jonne kaikki ovat tervetulleita. Valatilaisuus on Kauhavan urheilukentällä, josta lähtee soittokunnan tahdittama marssi reittinä Mäki-Passintie-Kirkkotie-Kauppatie päättyen kaupungintalolle. Valatilaisuuden yhteyteen tulee puukkotehtaan parkkipaikalle Pohjanmaan pataljoonan kalustonäyttely, jossa esitellään myös sotakoirien osaamista. Sotku myy munkkia, kahvia ja makkaraa, joten markkinahumuinen mukava tapahtuma on tästäkin tulossa. Porin prikaatti ja kaupunki tiedottavat tapahtumasta elokuulla lisää. Alla karttakuva tapahtumasta.


Rekkoja, lentokoneita ja assyilla pelaamista

Prikaatin marssin jälkeen saammekin odotella seuraavaksi rekkakulkuetta, joka saapuu Power Truck Showhun 11.-12.8. Power Truck Show on monen tapahtuman kokonaisuus, jossa on mm. kuljetusalan messut, rekka- ja ajoneuvonäyttely, SM Tractor & Truck pulling -kisat, Suomen vahvin mies ja nainen -kilpailut, Ti-Ti Nalle konsertti ja paljon muuta!

Kauhava Air Show ilahduttaa jälleen tänä vuonna ja erityisen ilahduttavaa on se, että tapatuma järjestetään ilmaistapahtumana! Joten 19.8. kaikki sankoin joukoin Kauhavan lentokentälle.

Aivan uutena tapahtumana kesän tapahtumakalenteriin on tullut Assembly x PowerPark, joka on Suomen suurin pelitapahtuma. Tapahtuma järjestetään PowerParkin huvikauden päättäjäisviikonloppuna 8.-10.9. Palace hallissa, jonne tulee noin 500 konepaikkaa.

Jotta jos nyt joku vielä keksii sanoa, että täällä ei koskaan tapahdu mitään, niin alta löytyy kesätapahtumalista, josta voi asian voi tarkistaa. Eikä tässä vielä kaikki! Kannattaa tsekata kaupungin tapahtumakalenteri osoitteessa kauhava.fi/tapahtumat, josta tapahtumia löytyy vielä lisää.

Leppoisaa tapahtumakesää!



Palaa otsikoihin