Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

7.1.2022 9.09

Kaupunki päivitti koronaohjeistuksiaan

Kaupunki huomioi toiminnassaan vaikeutuneen koronatilanteen ja on päivittänyt ohjeistuksiaan henkilökunnalle.

Kaikissa kokouksissa kehoitetaan siirtymään etäkokouksiin työpaikoilla, luottamustoimissa, erilaisissa yhdistyksissä ja järjestötoimissakin. Etätyötä suositaan mahdollisuuksien mukaan. Ruoka- ja kahvitauoilla suositellaan välttämään yhteisiä taukotiloja ja ruokailemaan mahdollisuuksien mukaan yksin. Ulkopuolisten vierailijoiden kutsumista vältellään kouluihin, päiväkoteihin ja asumisyksiköihin.

Huolellista maskien käyttöä korostetaan, maskia käytetään myös työkavereita kohdatessa. Tärkeää ovat edelleen maskien käytön lisäksi hyvä käsihygienia ja turvavälien noudattaminen niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Vapaa-ajalla suositellaan välttämään väkijoukkoja, ryhmäharrastuksia, vierailuja ja oman perheen ulkopuolisia kontakteja.

Kouluissa huomioidaan laajentunut maskisuositus kaikille 5. luokkalaisille ja sitä vanhemmille. Kouluissa ja päiväkodeissa ei järjestetä luokkien tai ryhmien yhteisprojekteja eikä koko koulun yhteisiä kokoontumisia. Ulkopuolisia vierailuja ei myöskään järjestetä. Musiikkiopiston ja kerhojen toiminta kouluilla jatkuu entiseen tapaan koronasuosituksia noudattaen.

Kiertävien työntekijöiden osalta palvelua ei rajoiteta, mutta työntekijällä on erityinen suojautumisvastuu. Pyritään siihen, että yhden päivän aikana ei vierailla useissa toimipisteissä eikä yhdistetä toiminnassa lapsia eri ryhmistä.

Palaa otsikoihin