Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

13.3.2023 13.00

Kaupungin vauvalahja 2023 syntyville

Tämän vuoden vauvalahjana kaupunki lahjoittaa Iisakki Järvenpään aidon helavyön, joka on paikallista Kauhavalaista käsityötä parhaimmillaan. Lahja palvelee käyttäjäänsä 0-2v saakka. Lahjansaajan tulee syntyä Kauhavalle v. 2023 aikana.

Lapsihan voi käyttää helavyötä juhlissa vanhempien valvomana ja näin tuoda pohjalaisuutta mukavasti esille. Tämä on lahjan saajalle myös ikuinen muistoesine jota voi myöhemmin säilyttää koristeena. Lahja on pakattu hienoon pohjalaispoika laatikkoon, kääritty silkkipaperiin ja laatikossa on kaupungin onnittelukortti tervehdyksineen pienelle tulokkaalle. Kortissa lukee kaupungin terveisenä: Lahjan avulla toivomme sinun muistavan, että sinussa on aitoa pohjalaisuutta ja että olet arvokas yhteisömme jäsen. Olet syntynyt täällä lakeuksilla ja vaikka elämä kuljettaisi sinut minne päin maailmaa tahansa, lakeuksille olet tervetullut aina.

Lahjaa ideoitiin yhdessä Iisakki Järvenpää puukkotehtaan kanssa. Lahjan piti olla täysin käsityönä valmistettu. Helat ja lukot ovat messinkiä, jotka valmistetaan käsityönä puukkotehtaalla. Nahkavyö on valmistettu Kokkolassa ja se on kasvisparkittua, joka on vanha, perinteinen ja ympäristöystävällinen nahan käsittelytapa. Vyössä ja pakkauksessa ei ole käytetty missään vaiheessa muovia.

Vauvalahjat jakaa Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen neuvolapalvelut Kauhavalla. Lasten neuvolapalvelut ovat Kauhavan ja Ylihärmän kaupunginosissa. Lahjojen jakaminen aloitetaan nyt 13.3. lähtien. Lapsi saa lahjan neuvolasta kuukauden sisällä. Jos vauva on syntynyt tammi-helmikuulla niin lahja luovutetaan myöhemmin tai vanhemmat voivat itse tiedustella lahjaa Kauhavan tai Ylihärmän toimipisteestä.

Vauvalahjat vastaanotti terveydenhoitaja Marjo Hantula.

 















Palaa otsikoihin