Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

12.10.2021 12.02

Kaupungille valtionavustus psykososiaalisen tiimin vahvistamiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on 8.10.2021 tehdyllä päätöksellään (OKM/1102/520/2021) myöntänyt 58 900 euron valtion erityisavustuksen yhteisöllisen opiskeluhuollon vahvistaminen varhaiskasvatuksen esiopetuksessa, perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa. Avustuksen käyttötarkoitus on oppilas- ja opiskelijahuollon henkilöstömitoituksen laajentamisen vaatimiin toimenpiteisiin vuosille 2021-2022.

Käytännössä avustusta voidaan käyttää koulupsykologien ja koulukuraattorien palkkaamiseen yhteisöllisen opiskeluhuollon ja ennaltaehkäisevän työn vahvistamiseksi sekä oppilas- ja opiskeluhuollon kuraattori- ja psykologipalveluiden hankintaan.

Tämän erityisavustuksen ja sivistystoimialan omarahoituksen turvin Kauhavan kaupungin esiopetuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen koulukuraattoriresurssia voidaan kasvattaa nykyisestä kolmesta henkilötyövuodesta 3,55:een jo marraskuun alusta lähtien tänä vuonna. Vuodeksi 2022 voidaan palkata vielä yksi määräaikainen koulukuraattori, mikä nostaa resurssin 4,55 henkilötyövuoteen.

Määräaikaisen koulukuraattorin rekrytoinnin valmistelu on jo aloitettu. Samassa yhteydessä haetaan myös koulupsykologia avoinna olevaan toimeen. Tällä hetkellä koulupsykologipalvelut hankitaan ostopalveluna.


Palaa otsikoihin