Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

31.3.2022 8.19

Kauhavan koulukeskuksessa juhlitaan 2.4.2022 vihkiäisiä sekä Kauhavan lukion 100-vuotisjuhlaa


Kauhavan uusi koulukeskus otettiin käyttöön vuoden 2020 syksyllä ja marraskuussa 2021 Kauhavan lukio täytti 100 vuotta. Korona on estänyt molempien juhlien järjestämisen, mutta nyt viimein on juhlien aika. Juhlapäivämääräksi on varmistunut lauantai 2.4.2022. Kahvitus alkaa klo 12.45 ja varsinainen juhla klo 14.00. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on juhlassa pääpuhujana.

-  Olen todella iloinen, että pääsemme vihdoinkin juhlimaan satavuotiasta lukiota ja hienon koulukeskuksemme valmistumista. Lukio on sadan vuoden aikana muuttunut harvojen opinahjosta valtaväyläksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluopintoihin. Vaatimattomasta alusta on edetty moderniin, digitaaliseen ja verkostoituneeseen lukiokoulutukseen, lukion rehtori Toni Uusimäki toteaa.

Tilaisuus on kaikille kuntalaisille avoin. Juhla myös streamataan ja tallennetaan, jolloin sen voi katsoa myöhemmin kaupungin Youtube-kanavilta.

- On hienoa päästä viettämään avajaisia ja lukion 100-vuotisjuhlia runsaasti kiinnostusta herättäneissä tiloissamme. Tämä on samalla merkittävä askel kouluyhteisöllemme, joka on elänyt rajoitusten sävyttämää elämää koko olemassaolonsa ajan. Hienoa, että kaupungin johdossa nähtiin tilaisuuden arvo ja erityiskiitoksen tästä lähetän Markku Lumiolle, toteaa Kauhavan yhtenäiskoulun rehtori Ville Vihla.

Lämpimästi tervetuloa mukaan juhlimaan!


Palaa otsikoihin