Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

24.3.2022 10.36

Kauhavan Kaukolämpö tuottaa ympäristöystävällistä lämpöä yrityksille

Kaupunkikonserniin kuuluva Kauhavan Kaukolämpö Oy menestyy erittäin hyvin kaukolämpöjen päästötietovertailussa.

Kaukolämmön päästölaskurilla (https://www.klpaastolaskuri.fi/) voi verrata eri kuntien kaukolämpöjen päästötietoja. Alla verrokkina Kauhavan, Lapuan ja Seinäjoen päästötiedot 2020.



Kauhavalla kaukolämpöverkon energiasta tuotetaan yli 99% kotimaisella puupolttoaineella ja hukkalämpöjen talteenotolla. Savukaasut pestään, jonka ansiosta hiukkas- ja rikkipäästöt vähenevät 80% ja NOx päästöt 15%. 
- Kauhavalla kaukolämmön hinta on saatu pidettyä vakaana investoimalla energiatehokkaaseen tuotantoon ja tehostamalla jatkuvasti omaa toimintaamme. Myös näkymä hintakehityksestä tulevaisuudessa on hyvin maltillinen, kertoo Kauhavan Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtaja Juho Lahtinen.
Suurin osa Kauhavan kaukolämmön tuotannosta menee yritysasiakkaille, toki omakotitalouksiakin jakelun piirissä on.

- Kauhavan Kaukolämpö tarjoaa alueen yrityksille myös joustavasti perinteisen kaukolämmön lisäksi muitakin energiaan liittyviä palveluita. Esimerkiksi alajakokeskukset asennettuna sekä jäähdytykseen ja kulutusjoustoon liittyviä ratkaisuja. Tarvittaessa myös edullinen rahoitus hoituu kauttamme, Lahtinen kertoo.
Polttoainetietovertailussa Kauhava, Lapua ja Seinäjoki. (lähde: Kaukolämmön päästölaskuri)


- Kauhavan Kaukolämpö on ollut edelläkävijä fossiilisista polttoainesta luopumisessa. Fossiilisten polttoaineiden käyttö tuotannossa loppui jo 2016 vuoden aikana. Vanhat raskasöljylaitokset on päivitetty käyttämään kevyttä polttoöljyä ja näitä käytetään mahdollisissa häiriötilanteissa. Tuotannon jatkuvalla kehittämisellä myös tätä osuutta on saatu pienennettyä vuosi vuodelta. 2021 Fossiilivapaata tuotantoa oli jo yli 99 % kaikesta tuottamastamme kaukolämmöstä, selvittää Lahtinen.

Palaa otsikoihin