Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

13.4.2022

Kauhavan 4.-luokkalaiset vierailevat pääkirjastolla

Kauhavan koulujen 4.-luokkalaiset pääsevät huhtikuun aikana vierailemaan Kauhavan pääkirjastolla. Ohjelmassa on tutustuminen Galleria Kaaren näyttelyyn sekä taidetyöpaja, tutustuminen Puukko- ja tekstiilimuseoon sekä kirjastoseikkailu pääkirjaston tiloissa.

Alkuviikosta onkin talossa käynyt mukava kuhina!

Gallerian Kaaressa taidetyöpajaa on vetänyt kauhavalainen taiteilija Eija Partanen, jonka näyttelyyn oppilaat ovat ensin tutustuneet. Pienen inspiraatiohetken jälkeen ovat sormet syyhynneet päästä itse maalaamaan. Eijan ohjeilla on maalattu kangaspaloille omia taideteoksia ja näistä taideteoksista Partanen kokoaa yhden ison teoksen, joka tulee kesäkuun puolivälissä esille kirjastolle.

Puukko- ja tekstiilimuseossa on tutustuttu Pyhäin vaatteet- näyttelyyn museointendentti Hanna Rieckin opastuksella, sekä valmistettu omat nappihyrrät.

Kirjastoseikkailussa on etsitty vastauksia erilaisiin kirjaston toimintoihin liittyviin kysymyksiin, sekä tietysti keskitytty olennaiseen – eli etsitty itselle mieluista luettavaa.

Takaisin koululle on lähtenyt iloinen joukko oppilaita – monet kasa kirjoja sylissään!

Kulttuurikasvatussuunnitelma tukee taide- ja kulttuurikokemusten tasa-arvoista saavutettavuutta. Kouluaikaan toteutettava kulttuurikasvatus ja taidelaitosvierailut ovat maksuttomia ja tavoittavat koko ikäluokan. Paikallinen kulttuurikasvatussuunnitelma lisää myös paikallisen kulttuuritarjonnan tunnettuutta ja käyttöä ja madaltaa lasten ja nuorten kynnystä aloittaa taideharrastus ja käydä vapaa-ajalla enemmän kirjastossa ja taidenäyttelyissä. Kulttuuriperintö- ja museokohteissa vierailemalla lapset ja nuoret oppivat kohtaamaan erilaisuutta ja heille kehittyy kulttuuri-identiteetti

Koulujen kulttuurikasvatussuunnitelmasta lisää tietoa täällä: Kulttuurikasvatussuunnitelma


Palaa otsikoihin