Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

26.1.2022 13.22

Kauhavalla runsaasti avoimia työpaikkoja

Etelä-Pohjanmaan työllisyyskatsaus joulukuulta kertoo huimia lukuja. Kauhavalla oli joulukuussa avoinna 706 työpaikkaa. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 7,1 %. Avoimien työpaikkojen määrä on ollut kasvussa koko Etelä-Pohjanmaan alueella. Esimerkiksi joulukuun osalta avoimia paikkoja oli 85,1% enemmän kuin edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Kauhavalla työttömien työnhakijoiden määrä laski 35 % viime vuoden joulukuuhun verrattuna.  

Suurta avoimien työpaikkojen lukumäärä selittää osaltaan se, että kesätyöpaikkoja ryhdytään jo täyttämään, esimerkiksi Powerpark työllistää noin nelisen sataa kesätyöntekijää. Kuitenkin teollisuusrintamalla on niinikään suuri pula osaajista, mm. Steelcomp Oy, Reikälevy Oy ja KJH-Comp Oy etsivät uusia särmääjiä rekrykoulutuksen kautta ja Arnon Oy uutisoi viime viikolla rekrytoivansa ”ensi hätään” kymmenen uutta sähköasentajaa kojeistovalmistukseen.  Työvoimatoimiston sivuilla oli tänään alueeltamme 131 rekrytointi-ilmoitusta monialaisesti.

- Tällä hetkellä työpaikkoja on Kauhavalla avoinna noin 140 kappaletta enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.  Alueen yrityksillä on kauppa käynyt ja isoja investointejakin on tehty, mikä näkyy nyt suotuisasti uusina työpaikkoina ja työvoimatarpeena. Osaan työpaikoista on ollut vaikea löytää osaajia ja yritykset ovatkin lähteneet hyödyntämään erilaisia rekrytointikoulutuksia, joiden avulla tekijöitä voidaan kouluttaa suoraan yritysten tarpeisiin yhteistyössä oppilaitosten kanssa. Myös kaupungilla on käynnissä hankkeita osaajapulaan vastaamiseksi esimerkiksi erilaisten kansainvälisen työvoiman saatavuutta edistävien hankkeiden kautta, kertoo Kauhavan kaupungin kehitysjohtaja Juha-Martti Kuoppala.


ARNON Oy:n rekrytointilinkki:
https://arnon.rekrytointi.com/paikat/?o=A_RJ&jgid=1&jid=84

Steelcomp Oy, Reikälevy Oy ja KJH-Comp Oy rekrykoulutus:
https://www.sedu.fi/koulutushaku/koulutus/KJH-Comp-Oyn-Reikalevy-Oyn-ja-Steelcomp-Oyn-RekryKoulutus--Sarmaaja-(704246)/l/8576

Powerparkin kesätyöhaku:
https://www.powerpark.fi/info/rekrytointi

Avoimet työpaikat Kauhavalla TE-palvelut sivuilla:
https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/?locations=Kauhava&announced=0&leasing=0&english=false&sort=1




Palaa otsikoihin