Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

13.4.2023 9.40

Kauhava mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Kauhavan kaupunki osallistuu Ylen järjestämään Miljoona roskapussia -kampanjaan, jonka tavoitteena on, että Suomessa kerätään tänä keväänä miljoona pussillista roskia. Kampanjakasvoina toimivat Ylen tutut toimittajat Inka Henelius, Olli Haapakangas ja Mikko “Peltsi” Peltola sekä meteorologit Kerttu Kotakorpi ja Anniina Valtonen. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio.

Kirjastoista pusseja ja pihtejä

Kauhavalla asukkaita innostetaan osallistumaan kampanjaan oman ympäristön siistimiseksi. Kirjastoista voi noutaa roskapusseja ja roskapihtejäkin voi halutessaan lainata 1-3 päiväksi kerrallaan.

Lasi ja metalli kierrätetään materiaalin mukaan. Muut kerätyt roskat voi viedä energiajätteeseen tai kaupungin roskalavoille, jotka tuodaan maanantaina 17.4. seuraaviin paikkoihin:
  • Alahärmä: Väririnki 1
     (kaupungin tontilla Tabernan ja Voltin Värin välissä)
  • Kauhava: Kauppatie 109 (kaupungintalon pihassa)
  • Kortesjärvi: Jääkärintie 51 (kirjaston takana kierrätyspisteen yhteydessä)
  • Ylihärmä: Päämajataival 2 (Teknisen toimiston pihassa)

Muista ilmoittaa keräämäsi pussit

Tärkeää on muistaa merkitä keräämäänsä roskapussit Kauhavan kohtaan osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia, näin kerätyt pussit rekisteröityvät kampanjaan mukaan.


Kampanja alkaa tänään 13.4.2023 ja päättyy 14.6.2023, jolloin tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 20.00. Kampanjan aloituksesta on tänään suora lähetys Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 20.00.


Palaa otsikoihin