Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

20.9.2023 12.21

Kauhava-neule esitellään Seinäjoen Käsityömessuilla

Kesällä alkanut Kauhava-neuleen suunnittelutyö on valmis. Kauhava-neule on ensi kertaa esillä Käsityökaupunki Kauhavan osastolla Seinäjoen Käsityömessuilla 6.-8.10.2023. Osastolla ovat nähtävillä Kauhava-neuleet niin lasten kuin aikuisten koossa ja neuleohjeen saa messuilta mukaansa. Kaupungin kotisivuille neuleohje julkaistaan messujen jälkeen.

Neuleen ovat suunnitelleet kauhavalaislähtöiset käsityökaksoset Sanna ja Maatu, joiden Kaksosflikat Instagram-tili pompahti suureen suosioon mm. unikkoneuleen ja viimeksi suositun Käärijä-neuleen ansiosta. Kauhava-neuleen suunnittelutyö käynnistyi viime kesäkuussa Kauhavan Kädentaitoviikolla, jolloin Kaksosflikat olivat tavattavissa ja ottivat vastaan ideoita.

-  Luomisprosessi lähti vauhdikkaasti liikkeelle, kun ideoita kauhavalaisilta ja muilta Kädentaitoviikon kävijöiltä tuli niin mahtavan runsaasti.Teemoiksi valikoituivat lopulta yrittäjyys, pohjalaismaisema, keskeinen nähtävyys sekä keskeinen sijainti rautatien varressa. Haaveena oli toteuttaa mahdollisimman paljon saaduista toiveista tekemättä kuitenkaan paidasta sekavaa. Siispä karsintaa ja olennaiseen keskittymistä täytyi tehdä. Mutta lopputulos on kyllä mainio, iloitsevat Kaksosflikat.

Kaksosflikat ovat tavattavissa messujen ajan Käsityökaupunki Kauhavan osastolla joka päivä klo 12-13. Messuarvonnasta voi voittaa materiaalipaketin Kauhava-neuleeseen.

Lokakuussa käsityömessuilla julkaistavan Kauhava-neuleen ovat suunnitelleet @Kaksosflikat eli Maaria Anttoora ja Sanna Pyykönen.


Palaa otsikoihin