Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

27.4.2023

Kangasalan Urkutehdas 180 vuotta, juhlakonsertit myös Kauhavan kirkoissa

13. lokakuuta 1843 Anders Thulé sai luvan rakentaa urkuja Suomessa. Tuota päivää on sittemmin pidetty Kangasalan urkutehtaan perustamispäivänä ja tuosta päivästä lähtien Kangasalla rakennettiin 152 vuoden ajan yli tuhannet urut sekä yli 8000 urkuharmonia.

Kangasalan kaupungin kulttuuripalvelut on organisoinut juhlavuoden kunniaksi mittavan tapahtumasarjan, johon kuuluu ympäri Suomea järjestettyjä urkukonsertteja ja muita tilaisuuksia ja näyttelyitä.

Kauhavalla Kangasalan urkutehtaan urkuja on Kauhavan ja Alahärmän kirkoissa. Alahärmän kirkossa järjestetään su 7.5. klo 18 Helsingin Kallion seurakunnan kanttori Tommi Niskalan urkukonsertti ja Kauhavan kirkossa ke 10.5. klo 19 Kauhavan seurakunnan kanttorien urkukonsertti.

Konsertit järjestää yhteistyössä Kauhavan seurakunta ja Kauhavan kaupungin kulttuuripalvelut. Su 7.5. konsertin avaa Kangasalan kulttuurikoordinaattori ja juhlavuoden organisaattori Anna Toiva.

Konsertteihin on vapaa pääsy.


Lisätietoja juhlavuodesta ja muista tapahtumista löytyy täältä: https://www.kangasala.fi/hyvinvointi-ja-vapaa-aika/kulttuuri/kangasalan-urkutehdas-180-vuotta/


Palaa otsikoihin