Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

7.6.2023 7.57

Kädentaitoviikko kutsuu viihtymään

Kauhavalla alkaa ensi viikolla Kädentaitoviikko, jolloin tarjolla on mielenkiintoinen kattaus kursseja, työpajoja, työnäytöksiä ja kulttuuriohjelmaa. Viikon tavoitteena on houkutella eri ikäisiä ihmisiä kokeilemaan uutta harrastusta, syventämään omaa osaamistaan ja viihtymään työnäytösten ja monipuolisen kulttuuriohjelman pariin. Kiehtovaa ohjelmaa on tarjolla eripuolilla Kauhavaa ja sitä järjestää useat alan toimijat.

Kolmen tapahtuman yhteistyö ja kaupunkijuna

Tapahtumaviikon ohjelman järjestää työryhmä, jossa on mukana yrityksiä, Kauhavan kaupungin kulttuuri-, museo- ja kirjastotoimi, Kehityskeskus, Järvilakeuden Kansalaisopisto, Kankurikisällit -hanke, 4H-yhdistyksen Juurille-hanke, Kauhavan seurakunta sekä yhdistyksiä ja yksityisiä henkilöitä.

Lisäksi yhteistyössä ovat luonnollisesti mukana Kauhavan Puukkofestivaalit ja Kauhavan Kesämarkkinat, jotka järjestetään Kädentaitoviikon viikonloppuna, 16.-17.6.2023. Kolmen tapahtuman suman arvellaan saavan hyvin väkeä liikkeelle, joten käsityökohteita kiertävä kaupunkijuna on oiva lisä perjantaille ja lauantaille. Kaupunkijunassa ei vaadita matkalippuja ja matalan vaunun kyytiin pääsee helposti vaikka lastenvaunujen kanssa. Kauhavan Oppaat hyppäävät myös välillä kaupunkijunaan mukaan opastamaan.

Kaupunkijuna kiertää käsityökohteissa perjantaina ja lauantaina.

Kesätapahtumalippuja arvonnassa Galleria Kaaressa

Galleria Kaaressa on tapahtumaviikolla Sanna Lindholmin upea tekstiiliveistosnäyttely, jonka yhteydessä on Visit Kauhavan kesäarvonta, josta voi voittaa oman valinnan mukaan lippuja Nordic King -ravitapahtumaan, Kauhavan Motor Showhun tai Power Truck Showhun.

- Olemme perinteisesti arponeet tapahtumalippuja kesäisin Visit Kauhavan somekanavissa, mutta tällä kertaa houkuttelemme arvonnan avulla väkeä tutustumaan Galleria Kaareen, jossa on kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä, kertoo viestintä- ja markkinointikoordinaattori Petra Karhula.

- Galleria Kaari sijaitsee Puukko- ja tekstiilimuseon kanssa kirjaston yhteydessä, joten samalla kannattaa tutustua kaikkiin kolmeen. Puukko- ja tekstiilimuseossa on on torstaina 15.6. klo 10 ja klo 14 tarjolla ilmaiset opastetut kierrokset, vinkkaa kulttuuriohjaaja Laura Kivimäki.

Kauhava-neuleen ideapaja Lankavassa ja paljon muuta

Kaupungin osuutta Kädentaitoviikolla on tiistaina Kauhava-neuleen ideapaja, joka toteutetaan yhteistyössä Lankavan ja somesta tunnettujen Kaksosflikkojen kanssa. Kaksosflikat ovat koko tiistaipäivän Lankavan myymälässä vastaanottamassa ideoita, tarinoita ja ehdotuksia elokuussa julkistettavaan Kauhava-neuleeseen. Ehdotuksia voi jättää myös Kaksosflikoille Instagram-viestillä.

Kaksosflikat pitävät tiistaina Kauhava-neuleen ideapajaa koko päivän Lankavan myymälässä.
Torstaina puolestaan kirjastolla on esiintyjäryhmä Runosiskojen runo- ja musiikkiesitys Yhtä ainoaa huudan klo 18. Perjantaina nuoriso- ja kulttuuritoimi järjestää yhteistyössä puukkotehtaan kanssa tehtaan pihassa nuorten bändien bändikisan klo 15-18. Lauantaina puolestaan tuuletetaan kansallispukuja perhepiknikillä, jossa esiintymässä on lastenmusiikkiorkesteri Orffit.

Runosiskot esiintyvät Kauhavan kirjastolla torstaina 15.6. klo 18.

Lue lisää ja tutustu viikon ohjelmaan:

kauhava.fi/kadentaitoviikko
kauhava.fi/puukkofestivaalit


Palaa otsikoihin