Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

1.12.2022 8.38

Kädentaitajat esillä Iisakin joulumarkkinoilla

Iisakin joulumarkkinat järjestetään torstaina 8.12. klo 17-20 Iisakki Järvenpään puukkotehtaan pihapiirissä Kauhavalla.

Idea tapahtumasta lähti käsityöyrittäjien ja kaupungin edustajien palaverista.

- Pohdimme yhdessä Lankavan, Tuulia Designin sekä kaupungin kulttuuripuolen ja kehityskeskuksen porukan kanssa Seinäjoen kädentaitomessujen jälkeen, että kuinka voisimme tuoda vielä Käsityökaupunki Kauhavaa tälle vuotta esiin. Me on järjestetty toisinaan näitä Iisakin joulumarkkinoita puukkotehtaalla ja ehdotimme, että loisimme tästä Käsityökaupunki Kauhavan yhteisen tapahtuman, kertovat Iisakki Järvenpään puukkotehtaan yrittäjät Tuija ja Jarkko Haukkala.

Ajatus sai kannatusta ja näin on lähdetty tapahtumaa rakentamaan. Järjestämisvastuussa on Iisakki Järvenpään puukkotehdas, kaupungin kehityskeskus on kutsunut kädentaitoyrityksiä mukaan ja auttanut tapahtuman markkinoinnissa, kulttuuripuoli puolestaan on ollut mukana ohjelman järjestämisessä.

- Käsityöläisyys on tärkeä osa kauhavalaista kulttuurihistoriaa ja yritysyhteistyössä on upea potentiaali tapahtumien järjestämisessä. Olemme tehneet jo viime kesänä yhteistyötä Kauhavan kädentaitoviikon osalta käsityöyritysten kanssa ja tämä Käsityökaupunki Kauhava on jatkojalostunut hienosti eteenpäin, kertoo kulttuuriohjaaja Laura Kivimäki.

Tarjolla laaja kirjo kädentaidon tuotteita

Käsityöyrityksille joulun aika on vuoden kiireisintä aikaa ja ymmärrettävästi kaikki eivät ehdi tai ratkea kaikkiin tapahtumiin mukaan. Osallistujalista on silti jo tähän mennessä vakuuttava. Kaupungin kehityskeskus on kontaktoinut käsityöalan yrityksiä.

- Tosi monipuolinen osanottajaluettelo on ilmoittautuneista myyjistä jo nyt! Sukkia, käsineitä, sisustustuotteita, kodin tekstiilejä, koruja, hilloja, mehuja, puisia lasten leluja ja niin edelleen. Puukkotehtaan tehtaanmyymälä on luonnollisesti myös avoinna. Erityisen ilahduttavaa on ollut taiteen tekijöiden mukaantulo, sillä Galleria Palmu ja Carinan Sivellyksiä ovat ilmoittautuneet mukaan. Monille tutut nimet Hopeapuro ja Häjy Distilling Company ovat myös mukana, listaa Tuija Haukkala.

Puukkotehtaan 20 myyntikojusta jo 16 on varattuna. Puukkotehdas tarjoaa myyjille kojuja veloituksetta käyttöön, myyntipaikasta ei veloiteta mitään. Mukaan voi tulla myös omalla pöydällä tai teltalla. Onko jotain artikkeleita, mitä vielä erityisesti odotetaan mukaan?

- Uskon, että joululaatikoille ja leivonnaisille löytyisi varmasti ostajia, Tuija vinkkaa.

Mukavaa ohjelmaa ja jouluista yhdessäoloa

Iisakin joulumarkkinoille tunnelmaa luovat jouluvalot, tontut, joulupukki ja jouluiset pikkuponit. Kauhava-Seuran pelimannit musisoivat, lämmikkeenä tarjoillaan glögiä ja piparkakkuja.

Joulumarkkinoilla esiintyy klo 19 Moving Decos, joka on Seinäjoella vuodesta 2017 toiminut vannetanssiin, flowtaiteisiin ja tulisirkukseen keskittynyt aikuisten ryhmä.

 

Mitä on Käsityökaupunki Kauhava:

https://www.visitkauhava.fi/visit_kauhava/kasityokaupunki_kauhava

Lisätietoja Iisakin joulumarkkinoista:

https://www.visitkauhava.fi/visit_kauhava/tule_ja_tutustu/ajankohtaista


Palaa otsikoihin