Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

Eläinpalkkioiden ja sokerijuurikkaan kuljetustuen hakeminen

EU:n eläinpalkkiojärjestelmä muuttuu

Esitys tämän alueen eläinpalkkioehtojen muutoksista 2022

EU:n eläinpalkkioiden osallistumisilmoitukset ovat päättyneet vuoden 2021 lopussa. Muutos koskee seuraavia osallistumisilmoituksia, haku tehtävä seuraavista palkkioista:

  • EU:n nautapalkkio (koko maa)
  • EU:n lammas- ja vuohipalkkiot

                -       teuraskaritsa- ja teuraskilipalkkio (koko maa).

Osallistumisilmoitukset ovat olleet voimassa toistaiseksi, mutta jatkossa nautapalkkiota, lammas- ja vuohipalkkiota on haettava vuosittain. Voit hakea vuoden 2022 EU:n eläinpalkkiota Vipu -palvelussa 10.2 -3.3.2022, kohtaan aukeavat vain aluettamme koskevat tuet. Tarvittaessa voit hakea palkkiot vaihtoehtoisesti paperilomakkeella 497, siinä meidän C-alueemme kohdassa 5.

EU:n eläintenpalkkioita varten rekisteritiedot oltava kunnossa 30.3.2022 mennessä. Tee muutoinkin eläimiä koskevat ilmoitukset eläinrekistereihin oikein ja ajallaan.

Lisätietoja ja vastauksia asiakkaiden kysymyksiin löytyy Ruokaviraston sivuilta:

https://www.ruokavirasto.fi/viljelijat/tuet-ja-rahoitus/viljelijatukien-hakeminen/elainpalkkioiden-tukijarjestelma-muuttuu/

EU:n eläinpalkkioiden hakuaika alkaa 10.2. ja päättyy 3.3.2022

Kansallisten kotieläintukien ehdot pysyvät ennallaan. Osallistumisilmoitusten muutokset koskevat vain EU-rahoitteisia eläinpalkkioita. Kansallisten kotieläintukien osallistumisilmoitukset ovat edelleen voimassa toistaiseksi, joten niitä ei tarvitse hakea uudelleen tänä vuonna.

Kansallisen kotieläintuen haku ja sokerijuurikkaan kuljetustuki 2022

Sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotettu tuki haettavissa, yhdistetty ennakon ja lopullisen tuen haku Vipu-palvelussa tai lomakkeella 139 viimeistään 10.3.2022.

Kansallisen kotieläintuen ennakko 2022 naudoista, uuhista ja kutuista haettavissa 139 lomakkeella 10.3.2022 mennessä tai viimeistään ko. päivänä Vipu-palvelussa sähköisesti klo 23.59 mennessä.

Sokerijuurikkaan kuljetustuki ja kasvihuonetuki haettavissa 10.3.2022 mennessä.

Lisätietoja www.ruokavirasto.fi tai maaseututoimistosta.

Kauhavan maaseutuhallinto


Palaa otsikoihin