Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

31.3.2022

Eija Partasen näyttely Aikamatka avautuu Galleria Kaaressa

Taidegalleria Kaaren huhtikuun näyttely on kauhavalaisen Eija Partasen Aikamatka.

”Näyttelyn työt on toteutettu pitkällä aikajanalla, nimensä mukaisesti. Nimi voisi olla myös Aika_matka! Alussa tekemäni suunnitelma näyttelyn sisällöstä muuttui radikaalisti elokuussa 2021, kun loukkaannuin enkä pystynyt tekemään käsilläni enää mitään. Monen kuukauden kuntoutuksen jälkeen sisuunnuin ja päätin viedä projektin loppuun. Onneksi alunperin marraskuussa 2021 suunniteltu näyttely pystyttiin siirtämään eteenpäin huhtikuulle 2022.

Töitä on esillä ensimmäisestä näyttelystäni Kauhavan kirjastossa 1998, viimeisimpiin tänä vuonna tehdyistä. Mukana on töitä, jotka ovat olleet esillä muualla kuin Kauhavalla, uusimmat halusta kokeilla eri tekniikoita ja materiaaleja. Näyttelyni onkin lähinnä esittelyä minua inspiroivista tekniikoista kuten kankaankudonta, maalaus, kirjonta ja mixed media. Materiaaleina langat, kankaat, ruuvit, mutterit, luonnonmateriaalit. Asioiden yhdistäminen, pehmeä-kova, tekstiili-metalli ja kaikkea siltä väliltä.

Tällä hetkellä olen mielekkäässä projektissa mukana, Järvilakeuden kansalaisopiston Kankurikisällit-hankkeen hankekoordinaattorina. Tämä on Suomen kulttuurirahaston kärkihanke, jonka tavoitteena on siirtää perinteistä käsityöosaamista sukupolvelta toiselle. Opisto järjestää kädentaitopäiviä ja -leirejä tämän hankkeen puitteissa. Lasten kanssa työskentely on hauskaa, koska he eivät mieti, onko tämä oikein tai kuinka tämä pitäisi tehdä. Ihailen lasten vapaata heittäytymistä. Meillä aikuisilla on paljon oppimista, vaikka myös aikuisten kursseilla ideoita syntyy paljon. Sen takia ylisukupolvien yhdistäminen tulee olemaan uusi ja mielenkiintoinen matka. Mukana on myös Härmänmaan 4H ja Aijjoos-hanke. Aikamatka-näyttelyni yhteydessä on tarkoitus pitää työpajoja, jossa osallistujat voivat toteuttaa omaa luovuuttaan.

Tällä hetkellä maailman tilanne voi tuntua raskaalta. Itselleni kaikenlainen käsillä tekeminen rauhoittaa mieltä ja auttanut jaksamaan, vaikka työkyky ei ole vieläkään täysin palautunut. Aina työt eivät edisty omalla haluamallani tavalla, voin muuttaa suunnitelmiani tai pistää työn sivuun ja jatkaa myöhemmin. Näyttely pyrkii rohkaisemaan kävijöitä tekemään omia visioita ennakkoluulottomasti.

Tätä näyttelyä on tukenut Kauhavan Säästöpankin kulttuurisäätiö myöntämällään apurahalla.”

-Eija Partanen

Näyttely on avoinna 2.4. alkaen.

Galleria Kaari sijaitsee Kauhavan pääkirjaston talossa, osoitteessa Kauppatie 88, 62200 Kauhava. Avoinna pääkirjaston aukioloaikoina:

ma & to klo 12-19, ti & ke klo 12-18, pe klo 10-16, la klo 11-15



Palaa otsikoihin