Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

30.8.2023 10.03

Assembly-pelitapahtuma rantautuu PowerParkkiin

Pohjanmaan suurin pelitapahtuma järjestetään PowerParkissa 8.-10.9.2023 yhtä aikaa huvipuiston päättäjäisten kanssa. Palace-hallissa varaudutaan satoihin pelipaikkoihin, joihin ennakkoon ilmoittautuneet tulevat pelaamaan perjantaiaamun kello kymmenestä sunnuntai-iltapäivään klo 14 saakka yhtäjaksoisesti, yötä päivää.

- Pelaajille on nukkuma-alue, johon voi tulla makuupussin kanssa, osa on varannut majoituksen hotelliin, camping-alueelle tai muuhun majoitukseen. Pelitapahtumiin osallistuvat ovat yleisimmin 12-20 -vuotiaita, mutta ikähaarukka voi vaihdella kymmenestä vuodesta eläkeikään asti. Pelaamaan voi tulla yksin tai kaveriporukalla, pelitapahtumaan tulee myös lapsia ja vanhempia, jotka molemmat varaavat omat pelipaikat. Tapahtuma jatkuu non-stoppina perjantaista sunnuntai-iltapäivään. Parhaimmat pelit pelataankin usein öisin, naurahtaa tapahtumaa organisoiva Joona Raiskio PowerParkista.

Assembly-pelitapahtumaan voi ilmoittautua kuka vain konepaikalle pelaamaan, paikka maksaa 45 euroa. Tapahtumassa pelaa 10 ”influensseria” eli tunnettua pelivaikuttajaa, joiden pelit streamataan. Alahärmään tulevista influenssereista tunnetuin lienee Andy Pyro (Anssi Huovinen), joka tuli kansalle tutuksi osallistuttuaan Big Brother -ohjelmaan vuonna 2021.

- Tapahtumassa on paljon muutakin oheistoimintaa. Pelaajat.com:in juontama CS:GO-turnaus tuo paikalle Suomen parhaat CS:GO-tiimit, Havu, Jano ja Ence academy, joiden peliä voi seurata screeniltä. Turnauksen voittopotti on 5000 euroa. Turnauksessa peliä selostetaan, joten se on vähän kuin urheilua katsoisi, yksi peli kestää noin 45 minuuttia, havainnollistaa Raiskio.

Tapahtumassa on luvassa pelikokeiluja, kisailuja ja turnauksia, pelivaikuttajien ohjelmaa sekä EXPO-alue, jossa ovat mukana pelaajille tutut merkit mm. Multitronic, RoundsGG ja Fantasialinna, jotka myyvät tuotteitaan. Lauantaina Palace Areenan lavalla esiintyy Lakko.

Tapahtumaan pääsee mukaan 16,50 euroa maksavalla kävijälipulla, huvipuistorannekkeen ostajille tapahtumalippu on vain 5 euroa lisää.

Lue lisää: https://www.powerpark.fi/tapahtumat/assembly-x-powerpark/


Palaa otsikoihin