Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

18.2.2022 8.19

Aluehallintovirasto keventää hieman koronarajoituksia

Etelä-Pohjanmaalla koronaepidemiaan liittyvä terveydenhuollon kuormitus on edelleen korkea. Koronanyrkki totesi lausunnossaan, että tartuntatautilakiin perustuvat alueelliset rajoitukset ovat välttämättömiä vielä helmikuun ajan. 

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto päätti eilen jatkaa alueellista kokoontumisrajoitusta kevennettynä ajalle 19.2. – 28.2.2022. Sisätiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, kun kaikille osallistujille on osoitettu istumapaikat ja käytössä on enintään 75% käytettävistä istumapaikkojen määrästä. Ulkona järjestettäviä yleisötilaisuuksia ei rajoiteta.

Tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva päätös on edelleen voimassa 28.2.2022 saakka. Tilojen omistaja voi ratkaista itse millä toimenpiteillä tiloissa ehkäistään lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä. Kaupungin tiloissa (mm. kuntosalit, liikuntasalit, museot, kirjastot) asia on ratkaistu henkilömäärää rajoittamalla. Kaikissa kaupungin tiloissa on vahva maskisuositus. Suunnitelma tilojen terveysturvallisesta käytöstä on nähtävillä tiloissa.


Palaa otsikoihin