Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

18.1.2022 15.32

Ajankohtaista maataloustukien osalta tammikuussa 2022

Eläinten hyvinvointikorvauksen hakuaika on 13.1.2022 -2.2.2022 asti.

 

Voit hakea eläinten hyvinvointikorvausta nauta-, sika-, lammas-, vuohi- ja siipikarjatilalle. Maatilallesi sopivat toimenpiteet ovat vapaasti valittavissa. Voit hakea korvausta, jos olet yli 18-vuotias aktiiviviljelijä.

Uusia toimenpiteitä ovat hyvinvointisuunnitelma ja vapaaporsitus.

Voit tehdä uuden sitoumuksen kalenterivuosittain. Seuraavan sitoumuksen voit tehdä aikavälille 1.1.–31.12.2022. Vipu palvelussa 13.1.2022 lukien (tai lomakkeella 472, julkaistaan 13.1.2022), hakuaika loppuu 2.2.2022.

Tee eläinmääräilmoitus vuodelta 2021, jos sinulla oli eläinten hyvinvointikorvauksen sitoumus sioista tai siipikarjasta vuonna 2021. Voit tehdä eläinmääräilmoituksen Vipu-palvelussa tai lomakkeella 461 viimeistään 2.2.2022.

Tee eläinmääräilmoitus vuodelta 2021, ilmoittaminen 2.2.2022 asti


Eläinmääräilmoitus koskee sika- ja siipikarjatalouden tukea, luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotusta, luonnonmukaisen tuotannon korvauksen kotieläinkorotusta sekä eläinten hyvinvointikorvausta.

Ilmoitettavat eläinryhmät ovat siipikarja sekä hevoset ja ponit sika- ja siipikarjatalouden tuessa ja luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotuksessa, siipikarja luonnonmukaisen tuotannon korvauksessa sekä siipikarja ja siat eläinten hyvinvointikorvauksessa. Ilmoitus koskee myös yhteisön määräysvaltaa käyttävää osallista, joka käyttää laskennassa yhteisön eläinmäärää.

Eläinmääräilmoitus on tehtävä myös, jos viljelijällä on luomukotieläintuotannon sitoumus ja tuotantotaukojen aikaiset alhaiset eläinmäärät halutaan jättää huomioimatta eläintiheyslaskennassa. Jos tuotantotaukoja ei ilmoiteta, eläintiheys lasketaan sitoumusehdoissa kerrotulla tavalla.

Viljelijän ei tarvitse tehdä ilmoitusta, jos hän arvelee tukeen vaadittavan eläintiheyden täyttyvän omilla rekisterieläimillään (naudat, siat, lampaat, vuohet). Näillä ohjeiden mukainen rekisterinpito riittää.

Ilmoituksen kalenterivuoden 2021 eläinmääristä voi tehdä sähköisesti Vipu-palvelussa 2.2.2022 asti tai lomakkeella 461 viimeistään 2.2.2022.

Eläinmääräilmoituksen lomakkeet ovat saatavilla osoitteessa Ruokavirasto.fi hakusanalla eläinmääräilmoitus.

Ilmoituksen liitteet

Mikäli viljelijä ilmoittaa eläinmääräilmoituksellaan hevosia tai poneja, hänen on toimitettava kuntaan myös yksilöidyt tiedot hevosista ja poneista (hevosen/ponin nimi, UELN- tai rekisterinumero sekä tieto kenen hallinnassa eläin on laskenta-aikana ollut). Tiedot hakija voi antaa Vipu-palvelussa tai toimittaa kuntaan erillinen vapaamuotoinen selvitys.

Eläinten hyvinvointikorvauksen toimenpidettä 4.2. Broilerien ja kalkkunoiden pito-olosuhteiden parantaminen hakeneiden viljelijöiden on toimitettava kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle eläinmääräilmoituksensa liitteenä myös teuraseräraportit.

Yhteisömuotoisessa yrityksessä vaaditaan kaupparekisteriote osoittamaan yhteisömuotoisen yrityksen määräysvalta. Jos viljelijä ei ole jättänyt sitä aikaisemmin tukihaussa, se on jätettävä viimeistään eläinmääräilmoituksen yhteydessä.

Yllä mainitut liitteet voi jättää sähköisesti Vipu-palvelussa.

Euroopan komission EU:n eläinpalkkioiden lopullisista ehdoista ilmoitamme, kun komission kanta on selvä.

Kauhavan Maaseutuhallinnon yksikkö



Palaa otsikoihin