Etusivu Uutishuone Uutiset

Uutiset

10.6.2024 10.13

Uusi projektinvetäjä vauhdittamaan TKI-toimintaa

Kymppikuntien TKI-toiminnan edistäminen -hanke on saanut vetäjän, kun Niko Suokko on 2.5.2024 aloittanut projektipäällikkönä. Suokko tuo mukanaan vankkaa kokemusta valmistavasta teollisuudesta sekä erilaisista päällikkö- ja johtajatason tehtävistä. Hänellä on myös vahva asiantuntijatausta ja alueen yritysten tuntemus. Viimeksi hän on toiminut HelaSteel Oy:n operatiivisena johtajana. Vuosien myötä Suokolle on muodostunut laaja kontakti- ja sidosryhmäverkosto, joka tukee hankkeen tavoitteiden saavuttamista. 

Hanketta hallinnoi Invest Lapua Oy, Projektipäällikön työpiste sijaitsee Lapualla, Invest Lapuan tiloissa osoitteessa Poutuntie 8, ovi C, mutta hän on tarvittaessa tavattavissa myös muissa Kymppialueen kunnissa.

Hankkeen tausta ja tavoitteet

Vuoden 2025 alussa TE-palveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille tai yhteistoiminta-alueille, joiden työvoimapohjan on oltava vähintään 20 000 henkilöä. Tämä uudistus varmistaa riittävät resurssit ja yhdenvertaiset palvelut työnhakijoille. Kymmenen Etelä-Pohjanmaan itäistä kuntaa – Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Kauhava, Kuortane, Lappajärvi, Lapua, Soini, Vimpeli ja Ähtäri – ovat sopineet yhteisestä työllisyysalueesta, jonka työvoimapohja on yhteensä 28 616 henkilöä.

Hankkeen päämääränä on vahvistaa alueen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKI) sekä luoda uusi alueellinen innovaatioekosysteemi. Tavoitteena on kartoittaa alueen osaamiskeskittymät, tukea kehittämis- ja kasvuhakuisia yrityksiä sekä edistää TKI-toimintaa kaikissa kunnissa.

Toimenpiteet ja vaikutukset

Projektipäällikkö kartoittaa alueen TKI-osaamisen ja -toimijat sekä selvittää yritykset, joilla on potentiaalia panostaa TKI-toimintaan. Hankkeessa tuotetaan opas alueen osaamisresursseista ja koulutusmahdollisuuksista yrityksille. Lisäksi aktivoidaan henkilöstökoulutusta ja luodaan uusia kehittämishankkeita.

Hankkeen myötä saadaan kattava kuva Kymppikuntien TKI-toiminnan nykytilasta, mikä mahdollistaa tarkempien kehitystoimien suunnittelun. Tavoitteena on parantaa alueen elinkeinoelämän kilpailukykyä ja houkutella osaavaa työvoimaa, mikä tukee alueen taloudellista kasvua ja vetovoimaisuutta.

Tiedotus ja aikataulu

Hankkeesta tiedotetaan aktiivisesti verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa, uutiskirjeissä ja paikallisissa medioissa. Tiedottamisessa hyödynnetään myös yrittäjäjärjestöjen kanavia ja hankkeen tapahtumia.

Hanke toteutetaan ajalla 1.5.2024 – 31.10.2025. Toimenpiteitä toteutetaan non-stop-periaatteella ja projektipäällikkö työskentelee hankkeessa 80 % työajastaan.

Lisätietoja hankkeesta ja yhteydenotot: 
projektipäällikkö Niko Suokko, puh. 044 979 4260, niko.suokko(at)investlapua.fi

Palaa otsikoihin