Etusivu Uutishuone Uutiset

Uutiset

20.2.2024 11.20

Pekka Hyysalo vieraili Kauhavalla

Pekka Hyysalo oli tänään puhumassa koululla lapsille ja nuorille. Kauhavan yhtenäiskoululla järjestettiin kaksi tilaisuutta, joihin oli kyydityksiä myös muilta kouluilta Pekkaa kuulemaan.

Sivistysjohtaja Jonna Heikkilä alusti Pekan esitystä.

- Toivon, että Pekan tarina herättää teissä inspiraatiota, positiivista ajattelua, kykyä nähdä mahdollisuuksia ja tarttua niihin. Mutta myös huomata se, että kaikkiin mahdollisuuksiin ei kannata tarttua, evästi Jonna.

Ennen tilaisuuden alkua tunnelma oli odottava.
Pekka Hyysalo kertoi nuorille oman tarinansa lumea rakastavasta lapsesta, josta varttui taitava laskettelija; vuonna 2006 Pekka voitti Nuorten Big Air sekä Half Pipe Suomen mestaruuden. Lasketteluun yhdistyivät myös valokuvaus ja elokuvien tekeminen. Ylioppilasvuonna kirjoitusten jälkeen ystävien kanssa tehtiin viiden päivän kuvausmatka Ylläkselle, jonka viimeisenä päivänä Pekka loukkaantui vakavasti hyppyä tehdessään.

- Täysin yllättäen takatuulenpuuska tarttui minuun hyppyrin nokalla, enkä voinut tehdä yhtään mitään. Laskeuduin sivuttain alas ja noissa nopeuksissa ei kannata laskeutua sivuttain alas, kuvaili Pekka onnettomuutta.

Onnettomuuden seurauksekset olivat vakavat: neliraajahalvaus, täysi puhumattomuus ja täydellinen muistin menetys. Kuitenkin 11 kuukauden jälkeen Pekka oli takaisin suksilla sisukkaan harjoittelun ansiosta.

"Voinko mä tulla kättelemään sua?"

Pekka on perustanut brändin Fight Back, jonka tehtävänä on välittää toivoa ja positiivista ajattelua, tahdonvoimaa ja periksiantamattomuutta kaikenlaisissa elämäntilanteissa oleville. Luentonsa hän päätti Love Back -slaidiin kertoen, että haluaa antaa rakkautta takaisin ja auttaa muita.

Luennon lopuksi sivistysjohtaja haastatteli Pekkaa ja myös yleisö sai mahdollisuuden pariin kysymykseen. Vain yksi käsi nousi. Nuori poika nousi seisomaan ja kysyi "Voinko mä tulla kättelemään sua?". Ja näin tehtiin. Myös muilla oli tilaisuuden lopuksi mahdollisuus heittää yläfemmat ja vaihtaa pari sanaa Pekan kanssa.
Fight Back alusta luento loppui Love Back slaidiin.


Palaa otsikoihin