Etusivu Uutishuone Uutiset

Uutiset

3.5.2024 12.58

Matkailun kehittämiseen vauhtia hankkeella

Suomen Yrittäjäopisto, Kehityskeskus ja kaupungin matkailuyritykset ovat käynnistäneet yhdessä lähes 100.000 euron hankkeen matkailun kehittämiseksi Kauhavalla. Idea hankkeeseen lähti matkailuyrittäjien yhteisestä tapaamisesta 7.9.2023, jolloin kokoonnuttiin keskustelemaan mm. Härmän Matkailu ry:n tulevaisuudesta.

- Härmän Matkailu ry on toiminut viimeiset vuodet muutamien aktiivisten matkailuyrittäjien voimin. Koimme, että nyt tarvitaan uutta virettä matkailun kehittämiseen. Kaupungin järjestämässä tilaisuudessa saimmekin jo konkreettisen muutoksen, kun apteekkari Mika Wallin lupautui aloittamaan Härmän Matkailun puheenjohtajana. Toivomme, että hankkeen myötä saamme uusia työkaluja koko Kauhavan matkailutoimijoiden yhteistyöverkoston aktivoimiseksi, kertoo Härmän Matkailua 10 vuotta puheenjohtajana luotsannut Katja Viiliäinen-Tyni.

Syksyn tilaisuuden jälkeen Kehityskeskus tilasi Suomen Yrittäjäopistolta haastattelututkimuksen, jossa haastateltiin noin 60 matkailutoimijaa. Tutkimuksen tuloksia esiteltiin matkailutoimijoille 23.2.2024 ja tulosten perusteella laadittiin yhdessä kehittämishankkeen runko.

Matkailuhankkeen tavoitteena on:
•    matkailutoimijoiden yhteistyön vahvistaminen sekä verkoston aktivoiminen,
•    alueen vahvuuksien tunnistaminen, uusien ympärivuotisten kokonaisuuksien kehittäminen,
•    matkailun näkyvyyden, matkailijamäärien sekä matkailijoiden viipymien lisääminen.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 98.814 euroa. ELYn päätös 90 % rahoitusosuudesta saataneen toukokuun aikana, Aisapari on hanketta jo puoltanut. Kaupungin omarahoitusosuus on 9.881 euroa.

Hankkeen startti on 15.5.2024 klo 8.00-10.00 PowerParkin Palace-hallissa, jonne on kutsuttu mukaan matkailuyrittäjiä, tapahtumajärjestäjiä jne. Mukaan ovat tervetulleita kaikki matkailun kehittämisestä kiinnostuneet tahot! 

Ilmoittautumiset viim. 6.5.2024: https://forms.office.com/e/xNFyC17iFc

Lisätiedot:
Hankkeen vastuuasiantuntija Marleena Haatainen, puh. 040 658 3938.

Salissa esitelmää katsomassa joukko matkailualan toimijoita.
Matkailuyrittäjien haastattelututkimuksen tuloksiin perehdyttiin yhdessä 23.2.2024 Päivi Mäkisen alustuksella.



Palaa otsikoihin