Etusivu Uutishuone Uutiset

Uutiset

19.2.2024 10.57

Kympin väliaikaiseksi johtajaksi Anna Nieminen

Kuntayhtymä Kympin yhtymähallitus aloitti työskentelynsä

Kuntayhtymä Kympin yhtymäkokouksen nimeämä yhtymähallitus kokoontui ensimmäistä kertaa 9.2.2024 Kauhavalla. Kokouksen avasi perussopimuksen mukaisesti suurimman kunnan, Kauhavan, edustaja Tuula Mäki-Fränti. Hänet myös valittiin kokouksen aikana yhtymähallituksen puheenjohtajaksi kuluvan valtuustokauden ajaksi. Avauspuheenvuorossaan Mäki-Fränti antoi kiitosta virkamiesten tekemälle hyvälle valmistelutyölle ja korosti, että jatkossakin hyvällä yhteistyöllä ja avoimella keskustelulla saadaan asioita eteenpäin. Hän muistutti, että kyse ei ole ainoastaan työllisyyden hoidosta vaan kuntayhtymän kuntien elinvoiman vahvistamisesta.

Yhtymähallituksen tehtävä on kuntayhtymän toiminnan kannalta merkittävä, se johtaa kuntayhtymää ja sen hallintoa siten kuin siitä on erikseen kuntalaissa ja työvoimapalveluiden järjestämistä koskevassa laissa säädetty ja kuntayhtymän hallintosäännössä tullaan määräämään. Ensimmäisessä kokouksessaan yhtymähallitus valitsi puheenjohtajaksi Tuula Mäki-Fräntin ja kuntayhtymän väliaikaiseksi johtajaksi Anna Niemisen. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Satu Kankare Lapualta ja toinen varapuheenjohtaja Silja Hiironniemi Alavudelta. Yhtymähallitus päätti muun muassa yhtymähallituksen työjärjestyksestä, sai tiedoksi kuntayhtymän talousarvion valmistelutilanteen ja teki esityksen jäsenkunnille valmistelumäärärahan kohdentamisesta.  

Yhtymähallitus päätti, että se kokoontuu jatkossa joka kuukauden toisena perjantaina, joskin ylimääräisiä kokouksia pidetään tarvittaessa. Kokouspaikkaa vaihdetaan kuntayhtymän kymmenen kunnan alueella ja teams-mahdollisuutta hyödynnetään. Yhtymähallituksen tarkastettu pöytäkirja on julkaistu verkkosivuille www.kauhava.fi/kymppi  

Lisätietoja antaa:
Anna Nieminen
Kuntayhtymä Kymppi, valmistelujohtaja ja va. kuntayhtymäjohtaja
anna.nieminen(at)kauhava.fi 
puh. 040 191 7505

Palaa otsikoihin