Etusivu Uutishuone Uutiset

Uutiset

11.3.2024 10.58

Koirankakat roskiin taajamissa

Kevään kunniaksi lyhyt tietoisku koirankakkojen keräämisestä. Aivan ensimmäisenä täytyy kuitenkin antaa kiitosta, nimittäin meillä koirankakkaroskikset ovat kovassa käytössä ja niitä saadaan tyhjentää usein. Kiitos!

Miksi koirankakat on syytä kerätä

Pääsääntöisesti meillä on otettu koirankakkaroskikset hyvin käyttöön, mutta parantamisen varaa toki on. 

Tässä muistilista miksi koiran jätökset olisi taajamissa syytä kerätä:
  • Laki määrää, että taajamissa koiran jätökset on ulkoiluttajan kerättävä. (Järjestyslaki, Koirakuri-pykälä)
  • Koirien terveysriski. Varsinkin rokottamattomille pennuille ja yleiskunnoltaan huonommille yksilöille koirankakka voi olla vakava terveysriski. Virukset voivat säilyä koirankakassa kovilla pakkasillakin jopa kuukausia.
  • Sotku. Koirankakka sotkee ihmisten kengänpohjien lisäksi koirien tassut, jolloin sitä kulkeutuu myös lenkkikaverin mukana helposti kotiin, autoon jne.
  • Viihtyisyys. Siisti ympäristö lisää yleistä viihtyisyyttä!

Jos pussia ei olekaan jostain syystä mukana, niin kysy lainaan toisilta koiranulkoiluttajilta, kerää jätökset pois seuraavalla ulkoilukerralla tai siirrä ne vähintään hoitamattoman pientareen puolelle vaikkapa keppiä apuna käyttäen.

Anna palautetta!

Meillä on taajamissa paljon erilaisia pussitelineitä ja roskiksia, joista kakkapussin voi helposti ottaa, jos oma jäi kotiin. Jos pussit ovat telineestä loppuneet, lähetä tieto tyhjästä telineestä: kirjaamo(at)kauhava.fi niin toimitamme lisää. Kaikki muutkin aiheeseen liittyvät kehitysehdotukset ovat tervetulleita!

Kuvassa koirankakkaroskis, jonka kyljessä on koirien kuvia ja lukee "Kiitos, että heität kakkapussini tänne!"


Palaa otsikoihin