Etusivu Uutishuone Uutiset

Uutiset

30.9.2024

Kenelle Kauhavan kulttuuripalkinto?

Kauhavan elämänlaatulautakunta myöntää vuosittain Kauhavan kulttuuripalkinnon. Kulttuuripalkinnon saajaa voi kuka tahansa kaupunkilainen ehdottaa. Ehdotuksen voi jättää kaupungin kotisivujen kautta osoitteessa www.kauhava.fi/kulttuuripalkinto, ajalla 1.-27.10.2024

Ehdotuksen voi jättää myös kirjallisena Kauhavan kaupungintalon postilaatikkoon tai postitse os. Kauhavan kulttuuripalvelut, Kauppatie 88, 62200 Kauhava (huom. 28.10. mennessä tulleet ehdotukset huomioidaan, kuoreen merkintä kulttuuripalkinto).

Kuka tänä vuonna ansaitsee palkinnon? Ehdota ja ilmianna - seuraavat kriteerit huomioiden:

1. Vuoden kulttuuripalkinnon saaja on ansioitunut jollakin kulttuurin alueella ja tehnyt Kauhavalle merkittävän kulttuuriteon.

2. Palkinto myönnetään vuosittain yhdelle yksityiselle henkilölle, yhdistykselle, ryhmälle tai muulle määritellylle taholle.

3. Palkinto voidaan jättää jakamatta, jollei jonakin vuonna löydy riittävän ansioitunutta.

4. Palkinto luovutetaan samalle taholle vain kerran samoista ansioista (lista palkituista kulttuuripalveluiden kotisivuilla).

5. Elämänlaatulautakunta valitsee kulttuuripalkinnon saajan lautakunnan esittelijän laatiman esityksen pohjalta. Kulttuuripalkinnon valinnan perusteena ei ole kuntalaisten esitysten äänimäärä esitettyä tahoa kohden vaan valintaan vaikuttaa kokonaisharkinta sekä muut tekijät.

Kauhavan kulttuuripalkinto luovutetaan vuosittain itsenäisyyspäiväjuhlassa. Kulttuuripalkinto on stipendi, joka on arvoltaan 1.000 euroa ja se maksetaan saajan ilmoittamalle tilille. Lisäksi palkintoon kuuluu kunniakirja.

Kulttuuripalkinto luovutetaan Kauhavan Itsenäisyyspäivänjuhlassa 6.12.2024.

Viime vuosina kulttuuripalkinnon on saanut mm. Kauhavan nuorisoseura, Lakeuslife-nelikko, Ääniaalloilla-tapahtuma ja Sivuluisurock.

Kaikki palkitut löytyvät osoitteesta www.kauhava.fi/kulttuuripalkinto


Palaa otsikoihin